Miçoktakis: İsrail terör örgütü gibi tepki veremez

İsrail'in kanlı saldırılarına tepki gösteren Miçotakis "İsrail, bir devlettir ve bir terör örgütü gibi tepki veremez. Uluslararası hukuk çerçevesinde hareket etmelidir". ifadelerini kullandı.

Miçoktakis: İsrail terör örgütü gibi tepki veremez
Miçoktakis: İsrail terör örgütü gibi tepki veremez
GİRİŞ 19.10.2023 10:49 GÜNCELLEME 19.10.2023 10:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İsrail'in Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesine dün düzenlediği saldırıdan dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, İsrail'in kendini savunma hakkını tanıdıklarını ancak bunun sivil halkı koruyarak ve uluslararası hukuka uygun yapılması gerektiğini söyledi.

Mitsotakis "İsrail, bir devlettir ve bir terör örgütü gibi tepki veremez. Uluslararası hukuk çerçevesinde hareket etmelidir". ifadelerini kullandı.

İNTİKAM ORGANİZE DEVLETLERE YAKIŞMAZ

Gazze'ye olası bir kara saldırısı konusunda da büyük endişe duyduğunu ifade eden Miçotakis "Kısıtlanmalı. İntikam, organize devletlere yakışmaz" dedi.

"Hastaneyi kimin vurduğunu bilmiyoruz. Göç akışlarına karşı da iki kat daha dikkatliyiz. Şu anda İsrail bölgesinde bu kadar gergin bir atmosfer varken bir propaganda oyunu da oynanıyor. Hamas'ı Filistin halkından ayırıyoruz ve savaş bölgesinde mahsur kalan sivillerin korunması için insani yardım istiyoruz."

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Hakan 6 ay önce Şikayet Et
    Tam tersi, İsrail terör örgütü gibi tepki verebilir. Yüz yıldır yaptığı gibi. Çünkü İsrail bir devlet değil bir terör örgütüdür.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...