Mısır basınından Sisi-Erdoğan iddiası

Mısır'da 21 Ekim'de düzenlenecek "Uluslararası Gazze Barış Zirvesi"ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı iddia edildi. Ancak Dışişleri Bakanlığı, zirveye Erdoğan'ın değil Bakan Hakan Fidan'ın katılacağını açıkladı.

GİRİŞ 20.10.2023 14:01 GÜNCELLEME 21.10.2023 09:09
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Mısır basının en önemli gazetelerinden Al-Masry Al-Youm'a göre, 21 Ekim Cumartesi günü Mısır'da "Uluslararası Gazze Barış Zirvesi" düzenlenecek. İddiaya göre; zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Ancak Dışişleri Bakanlığı, zirveye Erdoğan'ın değil Bakan Hakan Fidan'ın katılacağını açıkladı.

Haberdeki bilgiye göre; zirveye Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri, Katar, Yunanistan, Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Kuveyt, Suudi Arabistan, Irak, İtalya ve Güney Kıbrıs liderleri katılacak.

Barış zirvesi kararı, yapılması planlanan "ABD-Mısır-Filistin-Ürdün" dörtlü zirvesinin iptal edilmesinin ardından geldi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 78
  • Mahmut 6 ay önce Şikayet Et
    Sisi hangisi idi. Güvenilmez benim bildiğim. Mursiyi öldürten değil mi. Hiç güvenilmez
    Cevapla
  • Emekli 6 ay önce Şikayet Et
    Güney Kıbrıs varda KKTC neden yok...
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 6 ay önce Şikayet Et
    bu sisi denen adama çokta güvenilmez
    Cevapla
  • Elazigli 6 ay önce Şikayet Et
    Dogrudur ama su an lazim
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Ortadoğudaki liderlere güvenebilse Türkiye neler yapar nelerde. Çoğu lider amerikanın adamı. Anında Türkiyeden aldıkları bilgiyi uçururlar.
    Cevapla
  • Avşaroğlu 6 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan, İtalya, Güney Kıbrıs vs olmaz. Halkı müslüman olan ülkeler toplanmalı öncelikle. İsrail'i destekleyen kafirleri işin içerisine neden sokuyorsunuz şu anda. Böyle yaparsanız ciddi hiç bir karar alamazsınız. Yabancı ülkeleri daha sonra değerlendirirsiniz.
    Cevapla
  • M.i 6 ay önce Şikayet Et
    Bu toplantı uzlaşma toplantısı olmaz çünkü savaş yapan İsrail ile yunanistan ve güney Kıbrısın ne farkı var bunlarda aynı islam düşmanı değilmi müslüman devletlerle olmalı hiç bir sonuç çıkmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu