Beyaz Saray duyurdu! ABD'nin İsrail ve Ukrayna'ya yapacağı yardım açıklandı

ABD'de Başkan Joe Biden yönetimi, Kongre'den, çoğunluğu Ukrayna ve İsrail'e desteğin yanı sıra ABD-Meksika sınırındaki güvenlik önlemlerini artırmak için 105 milyar dolarlık ek fon talebinde bulundu.

GİRİŞ 20.10.2023 21:46 GÜNCELLEME 21.10.2023 13:34
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, 105 milyar dolarlık ek fonun 14,3 milyar dolarının İsrail'e yardım kapsamında talep edildiği bildirdi.

Söz konusu meblağın 4 milyar dolarının, Demir Kubbe ve Davud Sapanı hava ve füze savunma sistemlerinin takviyesi için kullanılacağı kaydedilen açıklamada, Demir Işın hava savunma sisteminin geliştirilmesi için de 1,2 milyar dolar aktarılacağı belirtildi.

Açıklamada, Kongre'den talep edilen ek fonun büyük çoğunluğunu oluşturan 61 milyar dolarlık kısmının, ABD'nin Ukrayna'ya askeri yardımı kapsamında olduğu ifade edildi.

Ek fonun bir kısmının da ABD-Meksika sınırındaki güvenlik önlemlerini artırmak için kullanılacağı kaydedilen açıklamaya göre, Biden yönetimi, Gazze Şeridi'ndeki kriz de dahil olmak üzere insani yardımlar için 9 milyar doların üstünde bir meblağ talep etti.

ABD Başkanı Biden, ABD'nin ulusal güvenlik ihtiyaçları çerçevesinde İsrail ve Ukrayna dahil ortaklara destek olmak için Kongre'ye "acil bütçe" talebinde bulunacağını bildirmişti.

ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisinde, Cumhuriyetçi çoğunluğun yeni bir başkan seçememesi nedeniyle, fon talebinin ne zaman onaylanacağı belirsizliğini koruyor.

Temsilciler Meclisinde Başkan Kevin McCarhty'nin ay başında görevden alınmasının ardından bugün yapılan üçüncü oylamada da başkan seçilememişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 90
  • Şahin 6 ay önce Şikayet Et
    Sırtlanlar birleşti biz hala birleşemedik gerçek müminler olamazsak bunlar müslümanlara zülme devam eder allahın yardımıda gelmez allah kalplerimizi birleştirsin temizlesin iman doldursun.Amin
    Cevapla
  • Hazim 6 ay önce Şikayet Et
    İkiside yahudi devleti oldu .Ukrayna slaw halk mülteci avrupada topraklarını yahudiler aldı.
    Cevapla
  • fikri 6 ay önce Şikayet Et
    admlar sıınırsız para basıyo engellenmelidir Türkiyede bassın
    Cevapla
  • Kartal gözü . 6 ay önce Şikayet Et
    Amerikanın halkına para yok terörist İsrailelere var
    Cevapla
  • Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Terörist abd canı sıkıldıkça para basıyo.. Kağıt ve mürekkep.. Bu düzen bozulmasa dolar dünya rezerv para olmaktan çıkmazsa bu siyonist devletlerin dediği olur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...