ABD savaş uçağı Güney'e inmişti! Kuzey Kore'den, ABD açıklaması: Savaş halindeyiz

Kuzey Kore, ABD savaş uçağının Güney Kore'deki Cheongju Hava Üssüne inmesini kınayarak, Kore Yarımdası'nın savaş halinde olduğunu ve ABD'ye karşılık vereceğini açıkladı.

GİRİŞ 22.10.2023 03:01 GÜNCELLEME 22.10.2023 11:16
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

Son dakika Kuzey Kore haberleri: Kore Merkezi Haber Ajansında (KCNA) yer alan haberde, B-52 bombardıman uçağının, 17 Ekim'de başlayan Seul Uluslararası Havacılık ve Savunma Fuarı'nda (ADEX) yaptığı uçuşun ardından başkentin güneydoğusundaki Cheongju hava üssüne inmesi kınandı.

ABD savaş uçağı Güney'e inmişti! Kuzey Kore'den, ABD açıklaması: Savaş halindeyiz

'KORE YARIMADASI SAVAŞ HALİNDE'

Haberde, "ABD, Kore Yarımadası'nın kanunen savaş halinde ve bölgede konuşlanan stratejik varlıklarının, yıkımın ilk hedefi olduğunun farkındadır." ifadesi kullanıldı.

ABD savaş uçağı Güney'e inmişti! Kuzey Kore'den, ABD açıklaması: Savaş halindeyiz

'ABD'YE UYGUN BİR KARŞILIK VERİLECEK'

Kuzey'e karşı nükleer savaş provokasyonlarının "daha tehlikeli bir aşamaya" doğru ilerlediği belirtilen haberde, buna "uygun bir karşılık" verileceği kaydedildi.

Haberde, ABD'nin yanlış adımlarını tekrarlamasının, "Amerika kıtasını, kritik anına yaklaştıracağını anlamasını" gerektirdiği ifade edildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 154
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Abd artık savaşı kanı zulümü kapısında görmesi lazım, vatandaşı artık rahat uyumamalı ki mazlumların halini anlayabilsinler.. Adamsın kuzey kore VUR abd size büyük tehdit.
    Cevapla
  • sehhzade 6 ay önce Şikayet Et
    Hadi tombul bekliyoruz ama daha bir icraatını göremedik hadi artık vur kalplerinden bir daha ayağa kalkamasın it soyları arkandayız emin olabilirsin yada bize 50-100 nükleer gönder dünyayı biz hizaya sokarız zaten
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 6 ay önce Şikayet Et
    Roket adam konuşuyor yine, alkışlayın yoksa kelle gider. Bu Roket kendi kendini de alkışlıyor. Birgün elinden bir kaza çıkacak dünyayı karıştıracak megaloman manyak.
    Cevapla
  • TC vatandaşı 6 ay önce Şikayet Et
    TÜRK askeri Kore'ye yardım etti kore' işgal inde askerimiz şehit oldu artık lafla peynir gemisi yürümez
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    sen vurmayı vurmazsında bize biraz füze versen ondan sonra seyretsen kuzey kore bu işi yine türkler çözer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!