İngiliz Bakan'dan utanç verici tepki: 'Özgür Filistin' sloganı atan makinisti eleştirdi!

Metro makinisti metro treninde 'özgür Filistin' sloganı attığı için Londra'dan sorumlu bakan Paul Scully tarafından eleştirildi. Londra'daki Filistin için yapılan yürüyüşe 100 bin kişinin katıldığı belirtildi.

İngiliz Bakan'dan utanç verici tepki: 'Özgür Filistin' sloganı atan makinisti eleştirdi!
İngiliz Bakan'dan utanç verici tepki: 'Özgür Filistin' sloganı atan makinisti eleştirdi!
GİRİŞ 21.10.2023 21:34 GÜNCELLEME 24.10.2023 10:33
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Bir metro makinisti Londra Metrosu'nda "Özgür, özgür Filistin" sloganına öncülük ettiği için eleştirildi.

Londra'dan sorumlu bakan Paul Scully, personelin "günlük işlerine odaklanmaları" gerektiğini söyledi ve Londra'daki gerilimi körüklememeleri konusunda uyardı.

PROTESTOLAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Yaklaşık 100,000 protestocu Filistin yanlısı bir gösteriye katılırken, gazeteci Ruby Lott-Lavigna tarafından internette yayınlanan görüntülerde trenin hoparlör sisteminden bir slogan atıldığı görülüyor.

Merkez hat seferini yapan trenin makinisti "Özgür, özgür" derken yolcular da protestolarda popüler bir slogan olan "Filistin" diye karşılık veriyor.

HAMAS'I TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK ADLANDIRDI

Scully şunları söyledi: "Hamas'ın korkunç terör saldırıları ile Gazze'deki Filistinlilerin meşru kaygıları arasındaki farka yeterince vurgu yapılmadığı bir dönemde, Londralıların, Yahudilerin Müslümanlarla birlikte barış içinde yaşadığı başkentimizde gerilimi körüklememesi gerçekten çok önemli.

Bilinçli protestolar değişim getirebilir. Ancak modaya uygun bando takımları topluluklarda bölünmelere ve korkuya neden olabilir ve bu kalabalıklar arasında seyahat eden bazı yolcuların güvenliğine yönelik tehdidi artırabilir."

ATILAN SLOGANLAR YÜZÜNDEN LONDRA HALKINI GÜVENDE GÖRMEDİ

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan'a ve Transport for London'a "personelin insanları A noktasından B noktasına güvenli bir şekilde taşımak olan günlük işlerine odaklanmalarını sağlamalarını" önerdi.

Güvenlik Bakanı Tom Tugendhat, eskiden Twitter olarak bilinen X'te şunları yazdı "Londra'nın metroları herkes içindir. Birçok kişi bunu korkutucu bulacaktır." Belediye başkanının "tüm Londralıların kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olma görevi olduğunu" da sözlerine ekledi.

İngiliz Ulaştırma Polisi (BTP) Emniyet Müdür Yardımcısı Sean O'Callaghan, teşkilatın "sosyal medyada dolaşan ve Londra'da bir trenin makinisti tarafından slogan atıldığını gösteren görüntülerden haberdar olduğunu" söyledi.

KAYNAK: THE GUARDİAN | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 31
  • Sokaktaki vatandas 6 ay önce Şikayet Et
    Peki o makinist özgür özgür derken metrodakiler lgbt diye karşılık verseydi bu bakan aynı tepkiyi verir miydi ? Haysiyetsizlik diz boyu...
    Cevapla
  • ANALİZ 6 ay önce Şikayet Et
    iki yüzlü Avrupa İsrail'e karşı olursa hakaret Müslüman'lara karşı olursa ifade özgürlüğü böyle kafirlik olmaz sözde müttefik
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    aslında bu savaşları bu ülkelerin şehirlerine taşınmalı. öğrensinler ölüm ne katil devletler bunlar amerikanın uşakları usa.ingiltere. İsrail katil devletlerdir Almanya fransada emirerleridir
    Cevapla
  • KARADAGLI 6 ay önce Şikayet Et
    dunyada 3 ulkeye asla guvenilmemeli 1 ABD 2 INGILTERE 3 ISRAIL domuzdan post bunlardan dost olmaz mumkun degil
    Cevapla
  • Das 6 ay önce Şikayet Et
    Niye londrada ifade özgurlugu yokmuydu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü