Pentagon'dan Orta Doğu'ya yığınak

Pentagon Orta Doğu'ya THAAD Anti-Balistik Füze Sistemi ve Patriot hava savunma füze sistemi göndereceğini duyurdu.

Pentagon'dan Orta Doğu'ya yığınak
Pentagon'dan Orta Doğu'ya yığınak
GİRİŞ 22.10.2023 14:14 GÜNCELLEME 22.10.2023 14:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada, "ABD birliklerine yönelik son saldırılara yanıt olarak Orta Doğu'ya THAAD Anti-Balistik Füze Sistemi ve Patriot hava savunma füze sistemi gönderilecek" denildi.

EK BİRLİKLERİ GÖNDERİLDİ

İsrail-Hamas çatışmaları 16'ncı gününde devam ederken, Orta Doğu'daki ABD üslerine saldırılar da arttı. Pentagon tarafından yapılan açıklamada, ABD birliklerine yönelik son saldırılara yanıt olarak bölgeye THAAD Anti-Balistik Füze Sistemi ve ek Patriot hava savunma füze sistemi gönderileceği belirtildi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD Başkanı Joe Biden ile görüştüğünü aktarırken, "İran ve onun Orta Doğu’daki vekil güçlerinin son dönemdeki gerilimi tırmandırma çabaları hakkında ayrıntılı görüştük. Bugün Savunma Bakanlığı’nın bölgedeki varlığını daha da güçlendirmek için ek birlikler yönlendirildi" dedi. Austin, "Bu adımlar bölgesel caydırıcılık çabalarını güçlendirecek, bölgedeki ABD kuvvetlerinin savunma gücünü artıracak ve İsrail’in savunmasına yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.

ABD son haftalarda Orta Doğu'ya 2 uçak gemisi, destek gemileri ve yaklaşık 2 bin deniz piyadesi olmak üzere çok sayıda deniz gücü göndermişti.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • vatansever 6 ay önce Şikayet Et
    bu absurt hareketler gösteriyorki homogay abd nin dötü kaşınmaktadır arayan mevlasını da belasını da bulurmuş
    Cevapla
  • Metin k 6 ay önce Şikayet Et
    Dikkat edin niçin göndermişler İsrail güçlerini ve İsrail i korumak için. Hala natodan ne işimiz diyemeyen bir hükümetimiz var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi