Ukrayna'nın 4 katı çocuk öldürüldü Rusya'ya dünyayı ayağa kaldıranlar İsrail’e sessiz!

Rusya-Ukrayna savaşında ölen çocuk sayısı 477 iken Rusya'ya savaş suçu işlendiği gerekçesiyle türlü ambargolar uygulayan Batı, İsrail'in 17 günde 2 bin 55 çocuğu katletmesine sessiz kalıyor.

GİRİŞ 23.10.2023 19:45 GÜNCELLEME 24.10.2023 10:25
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

İnsani ilkeleri yalnızca kendilerinden olana yansıtan ABD ve Batılı ülkelerin “çocuk hakları”, “masum çocuklar” söylemleriyle çatışmalarda pozisyon belirleme makyajı aktı. Batı’nın çocuklar üzerinden yürüttüğü savaş tavrı, Ukrayna ve Filistin örneğinde ikiyüzlülük olarak utanç tarihine geçti.

İnsanları ırk ve dinine göre ayırmakla eleştirilen emperyalist güçler, dünyada “kendilerinden” olan çocuklara yapılan saldırılar küçük çaplı dahi olsa büyük ses çıkarırken, “kendilerinden olmayan” çocuklara yönelik soykırıma varan katliamlara sessiz kalıyor. Bunun son örneği 1 yılı aşan Rusya-Ukrayna savaşı ile 17 gündür İsrail’in insan avına çıktığı Filistin’in Gazze şehrinde yaşanıyor.

ABD VE BATI FİLİSTİN'E GÖZLERİNİ KULAKLARINI KAPATIYOR

Rusya-Ukrayna savaşı ile Filistin-İsrail savaşında Batı iki yüzlü davranıyor. ABD ve Batı, Ukrayna'da 1,5 yılda 477 çocuğun öldüğünü açıklayarak büyük propaganda yürütüyor. Çocuklar üzerinden yürütülen kampanyalarda Rusya lideri Putin diktatör ilan ediyor, Rus siyasi ve askeri yetkililere ağır savaş suçları isnat ediliyor, Rus işadamlarının mallarına el konuluyor. Öyle ki Rus edebiyatının öncü isimlerinden Dostoyevski’nin 2 asır önce kaleme aldığı eserler sansürleniyor.



1,5 yılda 477 Ukraynalı çocuğun savaşta hayatını kaybetmesi üzerinden “hümanizm” maskesiyle bunları yapan Batı, Filistin’de 17 günde katledilen 2055 çocuk için ise gözlerini ve kulaklarını kapatıyor.

FİLİSTİN'DE ÖLDÜRÜLEN ÇOCUK SAYISI 2 BİNİ AŞTI

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan alınan son verilere göre İsrail saldırılarında şu ana kadar 2 bin 55'i çocuk 1119'u kadın olmak üzere 5087 kişi hayatını kaybetti. 15 binin üzerinde ise yaralı bulunuyor. 830 çocuğun da hala enkazların altında olduğu belirtiliyor.

Filistin’deki acı bilanço her geçen saat ağırlaşıyor.

Buna rağmen ABD Başkan Joe Biden başta olmak üzere Batılı ülke liderleri İsrail'e 'dur' demek yerine Tel Aviv yönetimine desteklerini açıklıyor. ABD 2 savaş gemisini bölgeye gönderirken, Avrupa ülkelerinin liderleri ise tek tek Netanyahu'yu ziyarete gelip desteklerini belirtiyor. 



Peki İsrail’e suskun kalan Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa ülkeleri, Ukrayna ile ilgili Rusya’ya hangi müeyyideleri uygulamıştı?

İSRAİL’E ÖYLE RUSYA’YA BÖYLE

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat 2022'de başlayan savaş fiili olarak hala devam ediyor. Son alınan resmi verilere göre, Ukrayna'da 477 çocuk savaş esnasında hayatını kaybetti. Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte hava saldırılarının sivil bölgelere sıçraması sonrası dünya ayağa kalktı. Sivillerin ve çocukların katledildiğini öne süren emperyal devletler, saldırıların sorumlusu Rusya'yı dünyadan adeta dışladılar.

RUSYA'YA YAPTIRIMLAR

Çocuk ve sivil ölümleri dolayısıyla Rusya'yı hedef alan başta ABD olmak üzere Batılı devletler, Rusya'ya çeşitli ambargolar uyguladılar. Rusya'nın saldırılarının durdurulması için yapılan yaptırımlar, Putin'in şahsına, Rus oligarklara ve birçok Rus firmasına yönelik oldu.

Rusya'ya yapılan yaptırımlar listesi şu şekilde sıralanıyor;

ABD YAPTIRIMLARI

  • ABD hava sahası, tüm Rus uçuşlarına kapatıldı.
     
  • Putin’e yakın Rus elitlerinin ve aile üyelerinin ABD’deki malvarlıkları donduruldu ve mülklerini kullanmaları engellendi. Bu kişilere ayrıca ABD’ye seyahat yasağı getirildi.
     
  • ABD Hazine Bakanlığı, ABD vatandaşlarının Rusya Merkez Bankası, Rusya Ulusal Varlık Fonu ve Rusya Maliye Bakanlığı ile işlem yapmasını yasakladı.
     
  • Rus bankaları Vnesheconombank (VEB) ve Promsvyazbank (PSB) ile 42 iştiraki yaptırım listesine alındı. Bu kuruluşların ABD’deki varlıkları donduruldu. Toplamda dört Rus bankasının yaptırım listesine eklendiği duyuruldu.
     
  • Rusya’nın dolar, euro, pound ve yen gibi para birimleriyle ticaretine kısıtlama getirildi.
     
  • Putin’in yakın çevresindeki beş kişi yaptırım listesine eklendi. Kuzey Akım 2 projesini yapan firma da yaptırım kapsamına alındı.
     
  • Rusya’ya teknoloji ihracatı büyük oranda durduruldu. 


AVRUPA BİRLİĞİ YAPTIRIMLARI

  • AB, Rusya’nın en zengin iş insanı ve seyahat şirketi TUİ’nin CEO’su Aleksey Mordashov’a yaptırım kararı aldı.
     
  • Avrupa Komisyonu, ABD, Birleşik Krallık ve Kanada ile birlikte, finansal sistemleri birbirine bağlayan ve bankalar arası para transferini sağlayan SWIFT’d​en yedi Rus bankasını çıkarma kararı aldı. 
     
  • Rusya’ya ait veya Rusya kontrolündeki tüm uçaklara hava sahası kapatıldı.
  • Rus Direkt Yatırım Fonu projelerinde yer almak veya bu projelere yatırım yapmak yasaklandı.
     
  • Devlete ait basın organları Russia Today (RT), Sputnik ve bunların yan kuruluşlarının AB’de yayın yapması yasaklandı.
     
  • Rusya Federasyonu, hükümeti ve Merkez Bankası’na finans sağlamak yasaklandı.
     
  • Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma’nın Ukrayna işgaline zemin hazırlayan kararların lehinde oy veren 351 üyesine yaptırım getirildi.
     
  • AB içindeki Rusya’ya ait varlıkların dondurulacağı açıklandı.
     
  • Rus bankaları, Avrupa finans piyasalarından men edildi.
     
  • (Almanya) Kuzey Akımı 2 doğalgaz boru hattı projesinin iptal edileceği duyuruldu.
     
  • Putin’e yakın 27 kişinin varlıkları donduruldu ve seyahat yasağına tabi tutulacakları açıklandı.
     
  • Rusya’ya petrol rafinerileri için gerekli mal, hizmet ve teknoloji gönderilmesine yasak getirildi.
     
  • Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un malvarlıkları donduruldu.
KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 90
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Kafir den medet uman ahmak çok malesef, onlar başka dilden anlamaz anlar
    Cevapla
  • Selahattin Eyyüb 6 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna ile Filistin'in ne farkı var, ikisi de işgal altında. hatta Filistin diye ülke kalmamış, siyonist şer-zulüm örgütü çalmış gaspetmiş. Ukraynaya abd destek verirken, Filistinliler terörist muamelesi görüyor. Bu yaman çelişkiyi dünyaya duyuralım...
    Cevapla
  • Turuncu 6 ay önce Şikayet Et
    Hala anlamadınız ölen Müslümankimlikli ise problem yok daha çok öldürün diyorlar. Müslüman hak hukuk bilir gavurda öyle birsey yooook! Müslüman'a merhamet arzu adı domuzların öyle birsey yooook! Medeni görünmeleri sert kanunlardan. Çünkü merhamet yok. Bastakilerin merhametine ortayacikmis oldu bu şekilde. Avrupa abd sonu yakındır. Elbet tek bir mazlumun duasına takılırsın. O bile kafi
    Cevapla
  • Mehmet Akdoğan 6 ay önce Şikayet Et
    Yansın bu dünya kül olsun....
    Cevapla
  • Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Peki ukraynaya siha verenler nerde,neredesiniz çakma aslanlar,küçücük bebekler ölüyor,siz izliyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezaları artıyor: Kanun teklifi kabul edildi
Bakanlık duyurdu! Ankara Emniyeti'nde üst düzey görevden almalar...