Şoke eden olay! Pilot yolcu uçağını düşürmeye çalıştı

ABD’de bir pilot, Alaska Havayolları’nın 2059 sayılı uçuşu sırasında uçağı düşürmeye çalıştığı şüphesiyle tutuklandı.

GİRİŞ 23.10.2023 23:05 GÜNCELLEME 24.10.2023 09:53
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

ABD’de dün bir yolcu uçağını düşürmeye çalıştığı şüphesiyle bir pilot tutuklandı. Alaska Havayolları’nın 2059 sefer sayılı Washington eyaletinden yer alan Everett kentinden California eyaletinde yer alan San Francisco kentine yapılan uçuş sırasında  44 yaşındaki pilot Joseph David Emerson, uçağı düşürmeye çalıştığı şüphesiyle tutuklandı.

'MOTORLARI BOZMAYA ÇALIŞAN ADAMI YAKALADIK'

Alaska Havayolları tarafından yapılan açıklamada, zanlının “uçağın motorlarını kapatmaya çalıştığı” ancak diğer iki pilot tarafından etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Mürettebatın olayı Hava Trafik Kontrol Bürosu’na anında aktardığı ve pilotlardan birinin Hava Trafik Kontrol Bürosu’na “Motorları bozmaya çalışan adamı yakaladık, şu an arka tarafta, sakin duruyor” dediği bildirildi.



UÇAKTA 83 KİŞİ VARDI

Uçuş esnasında uçakta 80 yolcu ve kabin ekibi dahil toplam 83 kişinin bulunduğu aktarılarak, zanlının uçağı kullanmadığı, ancak kaptan pilot ve ikinci pilot ile kokpitte olduğu ifade edildi. Zanlının yakalanmasının ardından uçak, Oregon eyaletinde yer alan Portland’a acil iniş yaptı.

Polis ekiplerine teslim edilen zanlı, 83 kez “cinayete teşebbüs”, 83 kez “dikkatsizce tehlikeye atma” ve “bir hava aracına zarar verme” suçlamalarıyla karşı karşıya kalırken, zanlının Multnomah Gözaltı Merkezi’nde tutulduğu ifade edildi.

FBI OLAYI İNCELİYOR

Olay, Portland Polis Departmanı ve FBI tarafından ele alınırken, FBI, “Bu olayın hiçbir tehlike arz etmediğini ve seyahatin güvenli olduğunu” aktardı. Yolcular, olayın ardından başka bir uçakla San Francisco’ya doğru tekrar havalandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Fatih 6 ay önce Şikayet Et
    Yolcu olan ve yetkisi olmayan bir pilotun kokpitte bulunmasının anlamı ne? Çok büyük bir güvenlik zaafı. Herhangi bir ayarı el çabukluğu ile değiştirse ve fark edilmese uçak, kolayca perdövitese girip düşebilir. Belli bir yükseklikte ise kurtarabilirler ama zor.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 6 ay önce Şikayet Et
    tercüme hatası olabilir!
    Cevapla
  • IQ baksinlar 6 ay önce Şikayet Et
    Saçma saçma saçma uçağın kontrolü tamamen elinde olan birpilotun uçak motorunu düşsün diye bozmaya çalışması çok saçma uçak düşsün diye bir yolcu bir hostes veya başka biri olabilir ama pilot çok saçma ya bu pilotta yada ABD li yetkililerde bı IQ yoksulluğu var IQ lerine bir bakdinlar
    Cevapla
  • ....... 6 ay önce Şikayet Et
    Çok saçma bir haber hadi yolcu deseler anlarız hostes deseler anlarız da pilot uçak düşsün diye neden motor bozmaya çalışır uçağın bütün kimsndasi pilotta motoru bozmaya çalışan pilot ya ahmak yada haberde bir sacmalik var yada ABD yetkililerinde bir....var
    Cevapla
  • sina çölü 6 ay önce Şikayet Et
    herkimse bu arkadaş müslümanlardan daha cesaretliymiş tüm islam alemi onun kadar bile olamıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik