İsrailli yedek askerler isyanda: O keyif yapıyor...

Gazze'ye sistematik saldırılar gerçekleştirerek çok sayıda insanın ölümüne sebep olan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun oğluna tepki giderek artıyor.

GİRİŞ 24.10.2023 10:30 GÜNCELLEME 24.10.2023 10:48
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Hamas’a karşı savaşa katılmak için gönüllü olan İsrailli askerler, İsrail başbakanı Binyamin  Netanyahu’nun oğlunu ABD’de kalıp ülkesini “terk ettiği” için kınadı.

İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden The Times, İsrailli yedek askerlerle konuştu… Haberin başlığında, “İsrailli yedek askerler Binyamin Netanyahu’nun oğlunun neden Miami’de olduğunu soruyor” denildi.

Ordunun ülke tarihindeki en büyük seferberlikte savaşmak üzere 300.000’den fazla yedek askeri askere almasının ardından yüzlerce İsrailli evlerine döndü.

Netanyahu’nun en büyük oğlu Yair bu yılın başlarında Florida’ya taşındı ve halen orada yaşıyor. Halen 32 yaşında olan Yair Netanyahu 40 yaşında sona eren yedek görev için uygun durumda.

Güvenlik nedeniyle adının açıklanmasını istemeyen bir asker, “Ben cephedeyken Yair Miami Beach’te hayatının tadını çıkarıyor” dedi.

Güney Lübnan’daki İran destekli Hizbullah’ın her gün artan ateşi altında kalan İsrail’in kuzey cephesinde gönüllü olarak görev yapan asker, ailenin yokluğunun saflarda güvensizlik ve öfkeyi körüklediğine inanıyor.

İsmini açıklamayan asker, “Ailelerimizi ve ülkemizi korumak için işimizi, ailelerimizi, çocuklarımızı terk eden bizleriz, bu durumdan sorumlu olanlar değil. Kardeşlerimiz, babalarımız, oğullarımız, hepsi cepheye gidiyor ama Yair hala burada değil. Bu durum ülke yönetimine güven duyulmasına yardımcı olmuyor” ifadesini kullandı.

Yair hiçbir zaman muharip bir asker olmamasına rağmen zorunlu askerlik hizmetini yerine getirmiş ve İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) sözcülük biriminde çalışmıştı.

PAYLAŞIMLARI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Yair, sosyal medya faaliyetleriyle ilgili tartışmaların ardından Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındı.

Başbakanın oğlu, hükümetin yargı reformlarına karşı gösteri yapan yüz binlerce İsrailliye “terörist” dedikten ve ABD’yi ayaklanmaları finanse etmekle suçladıktan sonra kamuoyunun tepkisine neden oldu.

Yair son dönemde kişisel Instagram sayfasını savaş mağdurlarını desteklemek için çalışan STK’lar ve savaş başladığından beri kuzeyden ve güneyden taşınmak zorunda kalan 120.000 ya da daha fazla yerinden edilmiş İsrailli hakkında farkındalık yaratmaya adadı.

EN SON NEW YORK’TA POZ VERMİŞTİ

Adının açıklanmasını istemeyen ve Hamas’a karşı İsrail’in güney cephesinde görevlendirilmeye hazırlanan bir başka gönüllü de “Bir işimin, hayatımın ve ailemin olduğu Amerika’dan geri döndüm. Bu, İsrailliler olarak yakın tarihimizdeki en birleştirici an ve başbakanın oğlu da dahil olmak üzere her birimiz şu anda burada olmalıyız” yorumunu yaptı.

Netanyahu, Eylül ayında yaptığı son paylaşımda ABD’nin New York kentinde poz vermişti. Netanyahu o paylaşımdan sonra daha çok Hamas-İsrail savaşıyla ilgili içerikler paylaşmaya başlamıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Seher 6 ay önce Şikayet Et
    Yairr katliamdan hemen once amerikaya kacar gibi yerlesmeye gitmek tatil yapmak nasil bi duygu. israilli askerler sana minnettar
    Cevapla
  • 654 6 ay önce Şikayet Et
    alçak terörist orduları dinsizleri sizlerin hesabını dürmek bize borçtur maalesef bizim rejim abd nato israil projesi bop projesi olarak geldiği içinbirşey yapamıyoruz elimize silah yok hiçbirşey yok abd nato ingiltere israili silahlandırıyor asker gönderiyor biz ise israile karşı filistin gençlerini silahlandıramıyor milletçe gidip savaşamıyoruz neden akp rejiminin saltanatı yok olacakt
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 6 ay önce Şikayet Et
    kahrol katilin oglu...
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Yair gelsin ve en ön saflarda yer alsın gariban yedeklerin ne sucu var. doğrusu
    Cevapla
  • abuzer 6 ay önce Şikayet Et
    miamiye gidipte işi bitirebilecek bi babayiğit çıkmazmı bu filistinlilerden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi