İsrail-Filistin savaşının küresel ısınmaya etkileri

İsrail'in Filistin'e saldırısı birtakım küresel sorunlar doğurabilir. Bütün dünyayı tehlikeye sokan istenilmeyen sonuçlara imza atabilir.

İsrail-Filistin savaşının küresel ısınmaya etkileri
İsrail-Filistin savaşının küresel ısınmaya etkileri
GİRİŞ 24.10.2023 12:44 GÜNCELLEME 24.10.2023 14:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Günümüzde dünyada yaşanan iklim değişikliği sorunları dış faktörlerle çok daha hızlı ilerliyor. Ülkeler arasında yaşanan savaşlar, kullanılan silahlar atmosfere zarar veriyor. 7 Ekim'den bu yana Filistin halkına saldırılarını artırarak devam eden İsrail aynı zamanda bütün dünyayı kötü şekilde etkileyecek kararlara imza atıyor. Savaşlarda kullanılan silahlar atmosferde zararlı gazlar üretiyor. 

SAVAŞLAR KÜRESEL ISINMAYI HIZLANDIRIYOR

Küresel ısınma tehlikesiyle yıllardır savaşan dünya bir de İsrail'in Filistin'lilere zulümleriyle birlikte hızlanmasından korkuyor. Orta doğuda yaşanan savaş petrol fiyatının artmasına ve küresel enflasyonun yükselmesine neden oluyor. Küresel ısınmayı yavaşlatmak için kullanılacak maddi kaynaklar savaş için kullanıldığında bütün insanlık için tehlike çanları çalıyor.

Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • T.C vatandaşı 6 ay önce Şikayet Et
    Vallahi etkilemez ama ölen masumların ahdlari kesin etkiler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...