Kremlin'den Gazze açıklaması: Bu bizim kesin tavrımızdır!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İsrail-Filistin çatışması ile ilgili olarak bir an önce ateşkesin sağlanması ve Filistinliler için bağımsız bir devletin kurulması gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 24.10.2023 14:30 GÜNCELLEME 24.10.2023 16:39
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İsrail-Filistin çatışması ile ilgili olarak bir an önce ateşkesin sağlanması ve Filistinliler için bağımsız bir devletin kurulması gerektiğini söyledi.

Peskov, gazetecilere, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hamas’ın tüm rehineleri acilen serbest bırakması gerektiğini kaydeden Peskov, "Bu bizim kesin tavrımızdır. Elbette Hamas'ı, tüm rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamaya çağırıyoruz." dedi.

Peskov, Hamas’ın elindeki Rus vatandaşlarının serbest bırakılması konusunda "çatışmayla ilgili tüm taraflarla" temas kurmak için tüm fırsatları kullandıklarını ve bu çabaların süreceğini vurguladı.

Rus vatandaşlarının nasıl ve ne zaman serbest bırakılabileceği konusunda henüz kesin bilgiye sahip olmadığını dile getiren Peskov, “Onların sağ salim dönmelerini tüm kalbimizle diliyoruz. Elbette öncelikle yurttaşlarımız için endişeleniyoruz." diye konuştu.

Peskov, Hamas’ın elinde kaç Rus rehinenin olduğuna ilişkin soruya ise "Burada yaklaşık tahminler vermek doğru değil, tam rakamı söyleyemem." şeklinde cevap verdi.

BİR AN ÖNCE ATEŞKES SAĞLANMALI

İsrail tarafıyla oldukça düzenli görüştüklerini ve yoğun bir diyalogları olduğunu bildiren Peskov, "Rus tarafının tutumu oldukça tutarlı. Bu (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin tarafından defalarca dile getirildi. Terörizmin her türlü tezahürünü kınıyoruz, kurbanların yakınları ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. Bir an önce ateşkesin sağlanması ve soruna çözüm bulunmasını istiyoruz, bunun temelinde ise Filistinlilere bağımsız bir devletin sağlanmasının gerekli olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.​​​​​​​

 
 
KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 88
  • benbilmem 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail burada ki gaz yataklarına çökmek için ortalığı yıktı. kendi vatandaşlarınıda telef etti
    Cevapla
  • Neden 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail hamasa hiç bir şey yapmıyor suçsuz günahsız mazlum filistinlileri öldürüyor.Buna savaş demek ahmaklık olur.Abd burada başka bir projeyi gerçekleştiriyor.
    Cevapla
  • Mustafa Akın 6 ay önce Şikayet Et
    O rehineler rus değil, rus vatandaşı yahudi.
    Cevapla
  • Dede 6 ay önce Şikayet Et
    Adamsın Perskov.İyide israil savaşmıyorki sivilleri öldürüyor elinde silah olmayanı öldürüyor.Evleri,camileri,kiliseleri,hastaneleri,okulları yıktı vurdu bu can kaybını nasıl ödeyecek bu şehrin zararınıda karşılamalı tazminat ödemeli.BM oy çoğunluğuyla karar almadıkça beş daimi üye safsatasından vazgeçilmedikçe dünya barışa hasret kalacaktır.Yeni bir dünya düzeni yeni bir BM ve BM ordusu
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Sen itraili durdur önce, rehinelerin akıbetini boşver.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı