İngiliz milletvekilinden Dışişleri Bakanı'na insanlık dersi

İşçi Partisi Milletvekili Hussein, Dışişleri Bakanı James Cleverly'e, "Bu hükümetin (Gazze'deki) bu vahşeti ve katliamı kınaması için daha kaç 1000 masum Filistinlinin katledilmesi gerekiyor?" sorusunu yöneltti.

İngiliz milletvekilinden Dışişleri Bakanı'na insanlık dersi
İngiliz milletvekilinden Dışişleri Bakanı'na insanlık dersi
GİRİŞ 24.10.2023 17:06 GÜNCELLEME 24.10.2023 17:08
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi Milletvekili Imran Hussein, parlamentoda, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly'e, "Bu hükümetin (Gazze'deki) bu vahşeti ve katliamı kınaması için daha kaç 1000 masum Filistinlinin katledilmesi gerekiyor?" sorusunu yöneltti.

Bakan Cleverly, parlamentoda İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu ve milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Cleverly'nin konuşmasının ardından söz alan Milletvekili Hussein, Gazze'de ayrım gözetmeyen hava saldırıları ile gıda, su ve tıbbi malzemelere yönelik topyekun kuşatmanın, binlerce masum Filistinli kadın ve erkeğin yanı sıra 1000'den fazla çocuğun ölümüne neden olduğunu söyledi.

"Bu artık insani bir felaketin ötesinde." ifadesini kullanan Hussein, bugün hala Gazze sokaklarında masumların kanının dökülmeye devam ettiğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

DAHA KAÇ MASUM FİLİSTİNLİNİN ÖLDÜRÜLMESİ GEREKİYOR

"Camiler, kiliseler, okullar, hastaneler, fırınlar, su tesisleri ve evler İsrail ordusu tarafından dümdüz edilmeye devam ediliyor. Bu yüzden Dışişleri Bakanı'na (Cleverly'e) çok basit bir sorum var. Bu hükümetin (Gazze'deki) bu vahşeti ve katliamı kınaması için daha kaç 1000 masum Filistinlinin katledilmesi gerekiyor?"

Cleverly, milletvekilinin sorusuna verdiği yanıtta, Filistin halkının daha fazla can kaybına uğramasını en aza indirmek istediklerini sürekli olarak yinelediklerini ve bu konuda hemfikir olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Ancak bu süre zarfında, 7 Ekim'den bu yana Gazze'den İsrail'e binlerce roket atıldığı gerçeğini asla gözden kaçırmamalıyız. Nitekim, Gazze'de meydana gelen, İngiliz ve uluslararası medyada geniş yer bulan en yüksek sayıda can kayıplarından birinin Gazze'den İsrail'e atılan roketten kaynaklanmasının muhtemel olabileceğine dair değerlendirmemiz var. Dolayısıyla (milletvekilinin) yaşamın korunması konusundaki arzusuna saygı duyuyorum. Kendisini, bu arzusunu paylaştığım konusunda temin edebilirim ancak dikkatlice düşünmeliyiz ve bunun neden olduğunu hatırlamalıyız. Holokost'tan bu yana Yahudilere karşı işlenen en büyük cinayetin Hamas tarafından başlatıldığı ve Hamas'ın operasyonlarının bir parçası olarak Filistinlileri kasıtlı olarak tehlikeye attığı unutulmamalıdır."

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • şamil 6 ay önce Şikayet Et
    alın size ingiliz bakış açısı yahu bunlarla tuvalete dahi gidilmez bunların düşmanlığından korkmayacan dostluğundan korkacan
    Cevapla
  • Okur 6 ay önce Şikayet Et
    Her ölen çocuk için batı usulü kent meydanlarına mum yakın gül bırakın çocuk ayakkabısı koyun çocuk resimlerini afişe edin... bir gün görmeyenler bir sonraki gün görecek sonunda. Ve patlayan bomba sesiyle destekleyin billboardlara fosforlu bombaları koyun.
    Cevapla
  • emrew 6 ay önce Şikayet Et
    abd ve ab insanların gözüne baka baka yalanları söylediler sanıyorlar ki herkes aptal görecekler dünya artık yaşanıyor mu yaşanmıyor mu? Türkiye acilen pakistandan gizli yerlere nükleer alıp ilan etmeli...
    Cevapla
  • Cem 6 ay önce Şikayet Et
    Ey insanlik neredesin ukraynada cocuklar olunce tepki gosteren avrupa filistinde cocuk degil patlican tarlasimi saniyor.....
    Cevapla
  • AYYILDIZ1453 6 ay önce Şikayet Et
    her pisliğin her zulmün her kötülüğün arkasında ingiliz çakalı vardır böyle biline.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler