ABD'den, tehlikeli Orta Doğu kararı! Körfez ülkelerine konuşlandırılacaklar!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Patriot füzeleri de dahil olmak üzere Terminal Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemleri'ni (THAAD), Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Ürdün ve BAE'ye konuşlandırma kararı aldı.

GİRİŞ 25.10.2023 03:55 GÜNCELLEME 25.10.2023 10:09
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

Son dakika ABD haberleri: İsrail'in Filistin'deki 2 milyon sivile yönelik düzenlediği katliam saldırıları sürürken, ABD'den Orta Doğu'da gerilimi tırmandıracak yeni bir hamle geldi.

ABD, ORTA DOĞU'YA 12 ADET PATRIOT VE THAAD GÖNDERİYOR

Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre, ABD, İsrail'in Gazze'ye yönelik olası kara harekatı öncesinde Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün, Irak, BAE ve Katar’a konuşlandırılmak üzere Terminal Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemleri (THAAD) ve Patriotlar gönderecek.

ABD'den, tehlikeli Orta Doğu kararı! Körfez ülkelerine konuşlandırılacaklar!

ABD, geçtiğimiz günlerde Irak ve Suriye'de ABD üslerine yapılan roketli saldırılar nedeniyle her iki ülkeye de füze rampaları konuşlandırmıştı.

ABD ÜSSÜNE YAPILAN SALDIRIDA 24 ABD'Lİ ASKERİN YARALANDIĞI AÇIKLANDI

Öte yandan ABD, üslerine yapılan saldırılarla ilgili uzun süreli sessizliğini bozdu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM, Irak ve Suriye'deki Amerikan üslerine düzenlenen saldırılarda 24 ABD askerinin yaralandığını duyurdu.

ABD'den, tehlikeli Orta Doğu kararı! Körfez ülkelerine konuşlandırılacaklar!

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon ise İsrail Savunma Güçleri’ne danışmanlık yapmak üzere bölgeye ABD’li komutanların gönderildiğini açıkladı. Komutanların operasyon yönetmeyeceğini, meskun mahal muharebeleri ile ilgili deneyimlerini paylaşmak üzere orada olacakları belirtildi.

ABD'den, tehlikeli Orta Doğu kararı! Körfez ülkelerine konuşlandırılacaklar!

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 165
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Büyük şeytan iran yine vazifesini yaptı, iki çat pat dron attı abd üslerine 2 yaralı!!! ile bakın neleri yapmayı görev ve zorunluluk bildi iran=büyük şeytan, iran=israil.
    Cevapla
  • Malkoç Beyler 6 ay önce Şikayet Et
    Dünyada savaş stratejileri değişti öyle uçakla gemiyle tankla olmuyor artık.Topunuz gelin
    Cevapla
  • Alp Eren 6 ay önce Şikayet Et
    "Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! O sadece, onların işini bir güne erteliyor ki, o gün gözler dehşetten dışarı fırlayacak" İbrahim-42. Amenna ve saddakna.
    Cevapla
  • Antepli.v. 6 ay önce Şikayet Et
    Körfez ülkeleri kimler hepisi sözde Müslüman ülkeler israil amerika Müslüman katliyami yapsın Amerikan israili korumak için Sözde bu müslüman ülkelere Ek Savunma ekipmanları yerlestirsin neden karşı çıkmıyorlar Cikamazlar çünkü ipleri onların elinde gelde bu korkak müslümanlara güven iş birliyi yap Bularla deyil cepheye kenefe bile gidilmez
    Cevapla
  • Alp Eren 6 ay önce Şikayet Et
    ulan bidon kafalı bit oğlu bit, pkk/ypg terörünü destekliyorsun, zalim katil siyonist terörisleri destekliyorsun. sizin dünyayı karıştırmaktan başka bir işiniz yok mu! Allah cc. sizin kirli oyunlarınızı, katliam silahlarınızı başınıza döndürsün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı