Pentagon'dan İsrail ordusuna savunma desteği

Pentagon, ülkenin hava savunmasını güçlendirmek için İsrail'e ABD Ordusu'nun iki Demir Kubbe radar bataryasını ve önleyicilerini gönderiyor.

GİRİŞ 25.10.2023 10:49 GÜNCELLEME 25.10.2023 11:08
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Pentagon, ülkenin hava savunmasını güçlendirmek için İsrail'e ABD Ordusu'nun iki Demir Kubbe radar bataryasını ve önleyicilerini gönderiyor.

ABD, Gazze ve Lübnan'dan atılan roketleri engelleme çabalarını desteklemek için ABD ordusunun iki adet Demir Kubbe radar bataryasını, komuta noktalarını ve önleyicilerini İsrail'e gönderiyor.

Savunma kaynakları Bloomberg'e ABD'deki ikmal planını doğruladı ancak bunların ne zaman teslim edileceği söylenmedi.

Başkan Joe Biden Cuma günü Kongre'ye askeri yardım için 105 milyar dolarlık bir talepte bulundu; bu talepte 14 milyar dolardan fazlası İsrail'in kendisini Hamas'tan gelen terör saldırılarına karşı savunmasına yardımcı olmak için kullanılıyor.

 

 

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    İslam ülkeleri seyrediyor. Merak etmeyin sıra size geliyor. Yığınak yapmadan müdahale etmeliydiniz.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    batı batmıştır batmaya mahkum ettiler kendilerini
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Müslüman ülkeler biz ne yapıyoruz kendilerini korumaları için filistine niye askeri ekipmanlar verilmiyor
    Cevapla
  • asi 6 ay önce Şikayet Et
    burdan devletime sesleniyorum 4 yıla kadar çin eğer bir savaşa girmez ise dünyada ezici bir güç olacak dünyada en büyük mühümmat elinde bulunduran olacak acilen dünyayı kurtarın acilen tehlikeli dalga ABD DEN DEĞİL Çin den geliyor hemde çok büyük dinsiz cinsiyetsiz robotlaşmış büyük yıkım acımasızca geliyor
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    gönder gönder ekonomin battığı zaman sizide kendi halkınız öyle bir yıkacak ki öyle bir karışacaksınız ki , o çaresizliğinizi yok oluşunuzu görmek nasip olur inşallah ,keyifle izleriz Allah büyüktür öyle sebepler yaratırki ne olduğunu anlamazssınız ol der oluverir ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!