Libya'dan İsrail çağrısı! Ülkemizi terk edin

Libya'nın doğusundaki Tobruk kentinde bulunan Temsilciler Meclisi (TM), İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını destekleyen ülkelerin büyükelçilerine, ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.

GİRİŞ 25.10.2023 17:43 GÜNCELLEME 25.10.2023 18:32
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

TM'den yapılan yazılı açıklamada, ABD, İngiltere, Fransa ve İtalya hükümetlerinin İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını desteklemesinin en güçlü ifadelerle kınandığı belirtildi.

Gazze'ye yönelik saldırıların "ABD ve Batı'nın savunmasız ve abluka altındaki halka karşı yürüttüğü toplu soykırım savaşı" olarak nitelendiği açıklamada, "Libya Meclisi, İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlediği suçlara destek veren ülkelerin büyükelçilerin derhal Libya topraklarını terk etmelerini istiyor." denildi.

İsrail'i destekleyen ülkelere petrol ihracının durdurulmasını istiyoruz

TM Sözcüsü Abdullah Buleyhık da sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Buleyhık, "Libya hükümetinden, siyonist düşman İsrail'in yaptığı katliamı durdurmaması durumunda, bu ülkeyi destekleyen ülkelere gaz ve petrol ihracını durdurmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk ve 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100’ün üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 42 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden 6, Hamas’tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 34
  • Sehadet 6 ay önce Şikayet Et
    Isde bu duyarliligi butun ulkeler yapmali tesekkur libyaya
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Mesele. Mescidi aksa olunca kılıncımız keskindir küfür ehli bunu bilsin.
    Cevapla
  • Küdus bizimdir 6 ay önce Şikayet Et
    Küçücüksün ama yüreğin Dünyaya meydan okuyor diğer müslümanım diyen ülkeler senin tırnağın etmez
    Cevapla
  • Morelli 6 ay önce Şikayet Et
    Helal sana libya turkiye duy bunlari halkimiza sevindirmek istiyorsan butun israil amarikan ne varsa kapatin askeri uslerdeki yankilerin hepsini gonder defolup gitsinler natodan ciktigini Ilan et hepsi fasist ne isimiz var bu domuzlarin arasinda anlamiyoruz
    Cevapla
  • Morelli 6 ay önce Şikayet Et
    Iste bu artik batili ulkelerin butun elcilikleri kapatilmali askeri usleri bosaltilmali hepsi madem israile seviyor yollayin defolup gitsinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama