Netanyahu ağzındaki baklayı çıkardı, 'Yeşaya kehaneti' dedi! Hedef Nil ve Fırat mı?

İsrail'in Filistin'e yönelik katliamı şiddetini artırarak devam ederken, İsrail Başbakanı Netanyahu'dan siyonizmin gizli ajandasını ifşa edici bir açıklama geldi. Netanyahu, "Yeşaya kehanetinin gerçekleşeceğini" söyledi.

Netanyahu ağzındaki baklayı çıkardı, 'Yeşaya kehaneti' dedi! Hedef Nil ve Fırat mı?
Netanyahu ağzındaki baklayı çıkardı, 'Yeşaya kehaneti' dedi! Hedef Nil ve Fırat mı?
GİRİŞ 26.10.2023 12:33 GÜNCELLEME 26.10.2023 12:34
Bu Habere 330 Yorum Yapılmış

Filistin’de yürütülen soykırım saldırılarının arkasında yer alan İsrail örgütü Başbakanı Binyamin Netanyahu, yine haddini aştı.

Gazze'ye kara harekatı düzenlemeyi göze alamayan fakat savaş uçaklarıyla hedef gözetmeksizin bomba yağdıran İsrail'in Başbakanı Netanyahu, kanlı saldırılarına Yahudilik inancını kaynak göstererek tuhaf sözler sarf etti.

Netanyahu, gerçekleştirdiği basın toplantısında Yahudi inancındaki “Yeşaya” kitabında yer alan kehaneti göreceklerini öne sürdü.

Tahrif edilmiş Tevrat’ı işaret ettiği konuşmasında Netanyahu, “Artık tek bir amaç için bir araya gelmenin zamanıdır; Zafere ulaşmak için hızla ilerlemek. Ortak gücümüz ile haklılığımıza ve Yahudi halkının ebediliğine olan derin inancımızla Hamas’a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz. ‘Ülkenden şiddet, sınır boylarından soygun ve yıkım haberleri duyulmayacak artık. Surlarına kurtuluş, kapılarına Övgü adını vereceksin’(Yeşaya 60:18).” dedi.

ZAMANLAMA MANİDAR

Başkan Erdoğan’ın restinin hemen ardından gelen bu açıklama, İsrail örgütünün gizli ajandasını tekrar gündeme taşıdı.

Başkan Erdoğan, Netanyahu'ya rest çekti, son dakika 'İsrail' kararı! 'Siyasi ve askeri...'Başkan Erdoğan, Netanyahu'ya rest çekti, son dakika 'İsrail' kararı! 'Siyasi ve askeri...'

Çünkü Netanyahu’nun Yeşaya kehanetlerine atıf yaptığı konu, “Yahudi Krallığı” ve sözde vaat edilmiş toprakları içeriyor.

SİYONİZMİN KANLI HAYALİ

Yahudi geleneğin kutsal kitapları arasında yer alan Tanah’taki ilgili bölümde, Yehuda Krallığı’nın yıkılacağı kehanetinde bulunurken, daha sonra Tanrı’nın ihtişamı altında İsrail ulusuna ait yeni bir krallık kurulacağı kehanetinde bulunuyor.

Siyonizm’in “büyük İsrail” idealini kapsayan bu inanıştaki coğrafya, Tevrat Bab 15’te şöyle açıklanıyor: “Mısır Irmağı’ndan büyük Fırat Irmağı’na kadar uzanan bu toprakları senin soyuna vereceğim”

İsrail’in bölücü emellerinin resmi ağızdan dışavurumu olarak kayıtlara geçen Netahyahu’nun bu sözleri; hedefin sadece Gazze/Filistin olmadığını ve Nil ile Fırat arasındaki Mısır, Ürdün, Lübnan, Irak, İran, Suriye ve Türkiye’nin parçalanarak İsrail topraklarına katılması anlamını da taşıyor.

Konuya ilişkin sosyal medyada şöyle bir harita paylaşıldı:

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’in yanı sıra Mısır, Lübnan ve Suriye’deki belirli noktaları havadan vurması, ana gayenin izdüşümü olarak yorumlandı.

HRİSTİYANLARA DA MESAJ

Netanyahu’nun “Yeşaya Kehaneti” açıklamasını değerlendiren Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı, verilen mesajda Hristiyan dünyasına da gönderme bulunduğunu belirtti.

CNN Türk’te konuşan Hakan Bayrakçı, şunları söyledi:

"Netanyahu’nun bu açıklamasında bence enteresan bir kurnazlık ve zeka var. Bunu analiz etmek için peygamberler tarihini iyi bilmek gerekir. Neden diyeceksiniz? Yeşaya peygamber, hem Hristiyan camiası hem de Yahudiler için önemlidir. Burada Yahudi halkına verdiği mesaj şu. 70'e yakın bilinen Yahudi peygamber var. İsrail’in ikinci büyük kralı Davut Aleyhisselâm. Üçüncü büyük Kralı Süleyman Aleyhisselâm, onun oğlu. Bizim de peygamber kabul ettiğimiz. Onları söylemiyor. Hiçbirini değil, Yeşaya’yı söylüyor. Neden? Diğerlerinin Hristiyan dünyası için fazla önemi yok. Dini açıdan fazla karşılığı yok. Hristiyan dünyası için Yeşaya çok önemli.

Yahudi dünyası için önemi şu. Çok kehanetleri vardır, Tevrat’ta yer alır. Özetle der ki bir büyük İsrail devleti kurulacak, bu büyük devlet kurulmadan İsrail ulusu çileler çekecek. Sonra bu devlet kurulacak ve bütün dünyaya ışık olacak. Kehanetin Yahudi dünyası için özü bu. Bu İsrail devleti çok güçlü, büyük, ışık saçan bir devlet olacak.

Neden Yeşaya’yı seçiyor? Bu benim yorumum. Sebebi, Hristiyan dünyasının da dikkatini çekiyor ve sempatisini toplamaya çalışıyor. Hristiyanların 4 İncil’inde de Yeşaya, en az 4-5 kere bahsedilir. Çünkü Yeşaya uzun uzun hem İsrail devleti için kehanette bulunurken, hem de Mesihi tarif etmiş. Demiş ki bir gün Mesih gelecek, şöyle yapacak. Onun tarifindeki Mesih, Yahudileri, Yahudi devletini yüceltecek. Diyor ki sizi yüceltecek olan lideriniz geliyor. Hristiyan dünyasının neden sempatisini çekiyor? İncillerde o kadar bahsedilir ki, der ki, 'Kudüs'e Yeşaya peygamberin dediği gibi mesih merkep sırtında girecek'.

Yani Yeşaya, Hristiyan inancında, üç mezhepte de çok makbuldür.”

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 330
  • Gürbüz 6 ay önce Şikayet Et
    Bu zalimler cehenneme girse, Firevun'a yer kalmaz herhalde. Fesübhanallah !
    Cevapla
  • Adem 6 ay önce Şikayet Et
    İSRAİL'İN EN GÜVENDİĞİ ÜLKELER AZERBAYCAN
    Cevapla
  • vatansever32 6 ay önce Şikayet Et
    Rabbim sizi bizimle karşı karşıya getirsin. Kim Yaşeyaaa Kim Yaşemeyaaa görürsünüz !!! bu mazlumların kanını yerde bırakırsak bu dünya bize dar olur.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Valla güzel kafalar. Ne kullanıyorsa söylesin, Türkiye de yasaklansın..
    Cevapla
  • Turan 6 ay önce Şikayet Et
    Hırsınız ve kibrinizde rüzgarı tam tersine çevirip bir kez daha bütün insanlığın nefretini kazandınız. Şimdi faturanızı ödeyeceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anlaşma sağlandı! Alex de Souza yeniden Türkiye'de
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık