Paşinyan'dan Türkiye ve Azerbaycan açıklaması

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye-Ermenistan ilişkilerine de değindiği konuşmasında, Azerbaycan ve Ermenistan'ın karşılıklı olarak toprak bütünlüklerini tanıdığını, barış anlaşması imzalanması için de çalışıldığını söyledi.

Paşinyan'dan Türkiye ve Azerbaycan açıklaması
Paşinyan'dan Türkiye ve Azerbaycan açıklaması
GİRİŞ 26.10.2023 14:31 GÜNCELLEME 26.10.2023 14:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te başlayan İpek Yolu Forumu'nun açılışında konuştu.

Ermenistan'dan geçecek bölgesel ve uluslararası ulaştırma hatlarına önem verdiklerine işaret eden Paşinyan, "Güney Kafkasya için barış gerekiyor. Açık sınırlardan ekonomik, kültürel, politik, insani ilişkilerle bağlantı kurmak, tüm sorunları diplomatik yollardan çözmek önemli. Bu da yollar açılmadan mümkün değil." diye konuştu.

Paşinyan konuşmasında bölgesel barışa katkıda bulunacak şekilde "Barış Kavşağı" adıyla bir proje geliştirdiklerini belirterek, "Proje, Ermenistan, Türkiye, Azerbaycan, İran arasında ulaştırma yollarının, boru hatlarının, demir yollarının, enerji nakil hatlarının inşası demek." ifadesini kullandı.

Başbakan Paşinyan, proje dahilinde ülkesinde inşa edilecek ulaştırma ve enerji nakil hatlarıyla Hazar Denizi’ni Akdeniz’e bağlayan en kısa yolun oluşturulabileceğini, ayrıca kuzey-güney istikametinde de Basra Körfezi’nin Karadeniz’e yani Gürcistan limanlarına bağlanabileceğini savundu.

Paşinyan, hükümetinin Azerbaycan’la barış ve ilişkilerin kurulması için imzalanacak anlaşma taslağı üzerinde çalıştığını belirterek, Azerbaycan ve Ermenistan'ın karşılıklı olarak toprak bütünlüklerini tanıdığını, "1991 Almatı Deklarasyonu" çerçevesinde Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki sınırların belirlenmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Başbakan Paşinyan, bu çerçevede gelecek aylarda Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış anlaşmasının imzalanmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Türkiye-Ermenistan ilişkilerine de değinen Paşinyan, yakın dönemde Türkiye-Ermenistan sınırlarının üçüncü ülke vatandaşlarına ve diplomatik personele açılması için çalışmaların sürdüğünü, bunun, gerçekleşmesi halinde bölge barış ve istikrarı için önemli bir gelişme olacağını anlattı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Mavi karadeniz 5 ay önce Şikayet Et
    Aferin la,, patronun fransadan nasil izin aldin "vallahi bravo. Hah bana boyle gel.
    Cevapla
  • Atmarecep 6 ay önce Şikayet Et
    Sende araplara iftira etme Filistinli milyonlarca mülteci Ürdün Suriye Mısır Arabistan’da yaşıyor onlar destek olmasa Filistin de ne gıda ne ticaret olmazdı zaten onlarda Türkiye kadar yapıyor ama yetmiyor Müslüman bunun haç Hilal savaşı olduğunu görmeli artık
    Cevapla
  • Recep5428 6 ay önce Şikayet Et
    Yıllarca Azerbaycan'ı kardeşimiz bilirdik meğer İsrail'in kardeşiymiş.
    Cevapla
  • Atmarecep 6 ay önce Şikayet Et
    Azerbaycan İsrail’i desteklemiyor sosyal medyada yayılan bu iftirayı yalanladılar. İsrail ile ticaret yapıyorlar bizim gibi ancak Filistin devletinin kurulmasını her zaman savunur Azerbaycan
    Cevapla
  • Ramazan 6 ay önce Şikayet Et
    Bu kardeşlik senin gibi fitne eken fitnecilere rağmen binlerce yıl devam etti, kıyamete kadarda devam edecek İnş.. Yaşasın TÜRKİYE, yaşasın Can AZERBAYCAN..
    Cevapla
  • İbrahim 6 ay önce Şikayet Et
    Ayıb kardeşim söylediyin! Türkiyenin en zor gününde hep yanınızdayız! Nankör bir cümle kurmuşsun!
    Cevapla
  • ????? 6 ay önce Şikayet Et
    Hala Türkiyenin kardeşi, Türkiyede Azərbaycanın abisi. Senin sıkıntın ne. Adamlar BM de Filistin için oturum çağırmışlar. Ne yapa bilirler ki? Filistin in tüm çevresi Arap devletleri. Ne yapıyorlar? Kınıyorlarmiş. Ee? Kolombiyada kınıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!