İşte Hamas gerçekleri… BM ve 199 ülkeye göre 'terör örgütü' değil

Filistin’in en güçlü siyasi aktörlerinden Hamas’ın terör örgütü olmadığını vurgulayan Başkan Erdoğan’ın çıkışına İsrail yandaşları ve CHP’li Özgür Özel’den tepki gelirken, Erdoğan’ı uluslararası kamuoyu da haklı çıkarıyor.

İşte Hamas gerçekleri… BM ve 199 ülkeye göre 'terör örgütü' değil
İşte Hamas gerçekleri… BM ve 199 ülkeye göre 'terör örgütü' değil
GİRİŞ 27.10.2023 13:10 GÜNCELLEME 27.10.2023 16:13
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Gazze’de 2005 yılında gerçekleştirilen seçimlerde %70’le halkın büyük teveccühüyle seçilen Hamas, siyasi teşkilatlanma noktasında işgal altındaki Filistin’in en büyük unsurları arasında yer alıyor. İsrail işgali gerçeğine göre hareket eden Hamas, siyasi kadrolarının yanı sıra askeri yapılanmaya da önem veriyor.

Hamas teşkilatı, İsrail işgaline karşı oluşturduğu İzzeddin Kassam Tugayları ile vatan müdafaası gerçekleştiriyor.

Gazze’yi havadan, karadan ve denizden muhasara altında tutan İsrail’e karşı silahlı mücadele veren İzzeddin Kassam Tugayları, geniş tünel ağı ile yer altında mevzileniyor.

  • Hamas’ın askeri gücü, ismini İslam alimi Şeyh İzzeddin el-Kassam’dan alıyor. İzzeddin Kassam, 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı ordusunda yer aldı. Trablusgarp’ta İtalyanlarla, Suriye’de Fransızlarla, Filistin’de İngilizlerle savaşan Mehmetçik’le omuz omuza düşmanla çarpıştı. İngilizlerin çizdiği suni haritaların ardından Filistin’de direniş faaliyetlerine girişen Kassam, 1935 yılında İngiliz işgalcileri tarafından şehit edildi.

İşte 'Kassam' gerçeği! ‘Türk ordusu’ ayrıntısıİşte 'Kassam' gerçeği! ‘Türk ordusu’ ayrıntısı


İsrail’in açık hava hapishanesine çevirdiği Gazze’de siyonist işgalcilere etkin ve başarılı operasyonlar düzenleyen Kassam Tugayları adını son olarak 7 Ekim taarruzuyla duyurdu. İşgal atındaki topraklara havadan, karadan ve denizden sızarak İsrail askerî noktalarını vuran Kassam Tugayları, yüzlerce askeri ise yaka paça gözaltına alarak Gazze’ye götürdü.

Üst düzey askeri yetkililerin de yer aldığı esirlere insani muamelede bulunduğu bizzat serbest bırakılan Yahudilerce teyit edildi.

Hamas’ın serbest bıraktığı esir: Bize çok iyi davrandılar!Hamas’ın serbest bıraktığı esir: Bize çok iyi davrandılar!

Peki Hamas ve Kassam Tugayları’nın vatan savunması yaptığı eylemler meşru bir güç mü yoksa siyonist lobilerin iddia ettiği gibi “terör” faaliyeti mi?

TERÖR ARGÜMANI SİYONİST LOBİLERİN DAYATMASI

Filistin’in siyasi gücü Hamas üzerinden yürütülen “terör örgütü” tartışmaları, Batı’da oldukça güçlü konumdaki siyonist medya baronları vesilesiyle sürekli tekrarlanıyor. Siyonist sermayedarların yönettiği Fox, CNN, BBC, Reuters, DW, Financial Times, Telegraph, New York Times, Sky News gibi uluslararası kuruluşlar, Hamas’ı sürekli “terör örgütü” lafzıyla telaffuz ederek algı oluşturmaya çalışıyor.

Batılı ülkeler nezdinde yine hakim bir siyasi güç elde eden siyonist baronlar, ABD ve Avrupa’da hükümet yetkililerine de sıklıkla Hamas’ı terörle ilişkilendiren sözler kullandırıyor.

İsrail'in Filistinlileri ölüme mahkum ettiği koronavirüs salgını sürecinde Kassam Tugayları, Gazze halkına ücretsiz maske dağıtmıştı.

Ancak bu kara propagandaya yıllardır en yüksek perdeden bir itiraz geliyor.

ERDOĞAN YİNE DAYATILANA BOYUN EĞMİYOR: HAMAS KURTULUŞ GRUBUDUR

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin’deki haklı davaya desteğini her fırsatta dile getirip, İsrail barbarlığını bütün platformda anlatırken Hamas teşkilatının hüviyetine dair de çarpıcı değerlendirmelerde bulunuyor.

Batı’nın dayattığı argümanlara karşı çıkan Başkan Erdoğan, Hamas’ın terör örgütü olmadığını savunuyor.

Başkan Erdoğan bu konudaki son çıkışını 25 Ekim’deki partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada gerçekleştirdi. Erdoğan, “Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını korumaya çalışan bir kurtuluş ve mücahitler grubudur.” dedi.

CHP’Lİ ÖZEL İSRAİL SAFINDA

İsrail başta olmak üzere Batı’nın güdümlü medya kuruluşları ile İsrail etkisindeki İtalya, İspanya gibi ülkelerin kabine üyelerinin anında tepki sesleri yükselttiği bu sözlere, Türkiye’den de CHP kanadından ayrık ses geldi. CHP Manisa Milletvekili, Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, “Hamas bir terör örgütüdür” ifadesini kullandı.

İç ve dış kamuoyunda Hamas’ın askeri vasfı üzerinden yeniden alevlenen tartışmalar, Başkan Erdoğan’ın söylemi üzerinden şekillenirken, dikkatler uluslararası kuruluşların bu husustaki tavrına çevrildi.

Kassam Tugayları 2021 yılında Gazze caddelerinde resmi geçit merasimi düzenliyor.

BM'YE GÖRE HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL SİYASİ TEŞKİLAT

Küresel çapta ülkelerin ekonomik, toplumsal ve kültürel işbirliğini geliştirmek ve güvenliğini korumak üzere faaliyet yürüten Birleşmiş Milletler’in Hamas konusundaki tavrı oldukça net.

Birleşmiş Milletler, terör örgütü olarak tanımlanmış örgütler listesinde Hamas’a yer vermiyor.

Hamas'ın üst düzey siyasi kadrosu

AB’NİN KAFASI KARIŞIK… AB MAHKEMESİNE GÖRE TERÖRE DELİL YOK

Avrupa Birliği ise bu konuda muallakta.

Gazze Şeridi’nin kontrolünü elinde bulunduran Hamas, AB’nin terör örgütleri listesine 2003 yılında eklendi.

AB, 2014 yılında Hamas’ı terör örgütü listesinden çıkardı.

Avrupa Birliği Genel Mahkemesi, Hamas‘ın AB terör örgütleri listesinden çıkarılmasına hükmetti. Avrupa Adalet Divanı bünyesinde yer alan mahkeme Hamas’ın listeye dahil edilmesinin sağlam hukuki temellerden yoksun olduğunu vurguladı.

Yahudi lobisinin baskısı üzerinde Avrupa Birliği, 2017 yılında Hamas’ı yeniden terör listesine ekledi.

Ancak somut delil olarak Hamas aleyhine hiçbir unsur öne sürülemedi.

Kassam Tugayları'nın envanterinde ileri teknolojiye sahip silahlı insansız hava araçları da bulunuyor.

206 ÜLKENİN 199’UNA GÖRE HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL

Hamas’ı dünyada sadece 7 ülke terör örgütü olarak tanımlıyor. İşgalci İsrail’in yanı sıra; ABD, İngiltere, Japonya, Kanada, Avustralya, Paraguay’ın Hamas’ı terör listesine aldığı biliniyor. Dünya üzerinde geri kalan 199 ülke, Filistin direnişiyle özdeşleşen Hamas’ı terör örgütü olarak tanımlamıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya gelmişti.

Bu hususta son sözü Hamas Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar söylüyor:

"Dünya bizden kendimizi kibar, istekli ve iyi huylu kurbanlar olarak sunmamızı, tek bir itiraz bile çıkarmadan öldürülmemizi mi bekliyor? Bu mümkün değil, hayır. Bize verilen güçle halkımızı savunmaya karar verdik."

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 91
  • Çoban Ahmed-5 6 ay önce Şikayet Et
    İçinizde Mesih'i bekleyen, O gelmeden yahudilerin devlet kurmasını reddeden, zulme bulaşmamış yahudilerse Mesih geldiğinde zaten müslüman olacaklardır! Ve onlara kimse dokunmayacaktır! Soykırımdan bahsetmişsin; senin soyun mu var ki kıyımı olsun! Siz İbrahim Pegamberimizin soyundan değil, İblisin neslinden gelen, sizden başkasını insan olarak görmeyen ruh hastalarısınız!
    Cevapla
  • Bayram 6 ay önce Şikayet Et
    Bunlar ülkem için ciddi bir sorun
    Cevapla
  • Çoban Ahmed-4 6 ay önce Şikayet Et
    İşte tarih boyunca yaptığınız bu barbarlığınızdan dolayı günü geldiğinde sizden hesap sorulacaktır! Yalnız müslümanlar değil, kanını emdiğiniz, söürdüğünüz mazlummilletler de sizden hesap soracaklardır! Kaçacak yer bulamayacaksınız! Bir tekiniz sağ kalmayacaksınız! Yeryüzünde sizi seven tek millet gösteremezsin bana! Sizden nefret etmeyen tek bir insan evlâdı yoktur. Görünüşe aldanma!
    Cevapla
  • Çoban Ahmed-3 6 ay önce Şikayet Et
    Tarihte sizi katledenler Hristiyanlar olduğu halde, siz hristiyanlarla elele verip bugün Filistinde kadın, bebek, çocuk, genç, yaşlı demeden katlediyorsunuz. Filistinlilerin topraklarını gaspedip onlara karşı soykırım yapıyorsunuz! Sizi Kilise katletti, Çarlık Rusya katletti, Nazi Almanyası katletti, filistinliler değil. Sizse atalarının sizi ölümden kurtardığı insanları öldürüyorsunuz!
    Cevapla
  • Çoban Ahmed-2 6 ay önce Şikayet Et
    İslâmda masumlara, mazlumlara dokunmak yoktur! Eğer öyle olmasaydı yahudiler en rahat ve huzurlu günlerini Endülüste yaşayamazlardı. Engizisyon mahkemelerinin elinden kaçabilen yahudilere Osmanlı kapılarını açmaz, kol kanat germezdi. Çarlık Rusyasındaki katliamdan sizi kurtarmazdı! Fakat siz cibilliyetiniz gereği sizi yok edilmekten kurtaran Osmanlıya ihanet ettiniz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin kararı sonrası İsrail'den tehdit gibi açıklama! ABD'yi resmen uyardılar
FIFA'dan Süper Lig ekibine transfer yasağı