D-8 ülkelerinden Gazze çağrısı: İsrail ızdırap çektiriyor

Gelişen 8 Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Gazze Şeridi'ndeki "insanlık suçlarının ve şiddet olaylarının" durdurulmasını talep etti.

D-8 ülkelerinden Gazze çağrısı: İsrail ızdırap çektiriyor
D-8 ülkelerinden Gazze çağrısı: İsrail ızdırap çektiriyor
GİRİŞ 27.10.2023 12:49 GÜNCELLEME 27.10.2023 12:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Gelişen 8 Ülke'nin (D-8)  Bangladeş'in başkenti Dakka'daki 47'nci oturumlarının ardından yayımlanan ortak bildiride, Gazze Şeridi'ndeki insan hakları ihlalinden endişe duyulduğu ve İsrail ordusunun Filistin'de, Filistin vatandaşlarına "ızdırap" çektirdiği belirtildi.

Gazze'deki insani yardım koridorunun açılması, Gazze Şeridi'ndeki "insanlık suçlarının ve şiddet olaylarının" durdurulması çağrısı yapılan bildiride, "Bütün üye ülkeleri, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) gibi konu ile ilgilenen uluslararası ajanslarla işbirliği içinde insani yardım yapmaya davet ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    kunuşun kunuşun dağılın boş işlerle
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    siz Boş bir Zavallı örgütsüniz Kapıyı kiliti vurun gidin
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Uyanda. Balığa gidelim
    Cevapla
  • hHüseyin 6 ay önce Şikayet Et
    Evet, çok çok Doğru bir Tesbit.
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    maşallah çok güzel resim çektiriyorlar liderler neşelilerde, biraz bağırın çağırında bir yerlere mesajınız gitsin, Türkiye ile sıkıntı olunca hepiniz aslan kesiliyorsunuz avrupalılar olunca kedi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı