Lüksemburg Başbakanından ateşkes çağrısı

Lüksemburg Başbakanı Bettel, İsrail'in bombaladığı Gazze'de kadınların ve çocukların öldüğünü, bir an önce ateşkesin sağlanmasını veya çatışmalara insani ara verilmesi gerektiğini söyledi.

Lüksemburg Başbakanından ateşkes çağrısı
Lüksemburg Başbakanından ateşkes çağrısı
GİRİŞ 27.10.2023 16:07 GÜNCELLEME 27.10.2023 16:07

Brüksel'de düzenlenen AB Liderler Zirvesi toplantısına girerken gazetecilere açıklama yapan Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel, İsrail-Filistin meselesiyle ilgili konuşurken çatışmaların durmasının önemine işaret etti.

SAVAŞA İNSANİ ARA VERİLMELİ

İnsani ara verilmesine yönelik AB çağrısı hakkında üye ülkeler arasında metin üzerindeki tartışmaların önemi olmadığını vurgulayan Bettel, bu tür tartışmaların dikkatleri sahadaki sivillerin acılarından uzaklaştırdığını belirterek "Nasıl adlandıracağınız umurumda değil. Bir ateşkesi veya çatışmalara insani ara verilmesini sağlayacak tüm girişimleri dikkate almalıyız. Önemli olan şu: Her geçen gün savaşla ilgisi olmayan insanlar ölüyor, çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor." dedi.

AB Liderler Zirvesinde İsrail-Filistin çatışmasına "insani ara veya aralar" verilmesine yönelik çağrı, bu çağrının nasıl bir metinle yapılacağı ve metnin dili gibi konularda zirve toplantısı başlayana kadar müzakerelerin sürdüğü ifade ediliyordu. Liderlerin zirvede bu müzakerelere nokta koyması ve AB'nin ortak tutumunu belirlemesi bekleniyor.

İNSANİ ARA

Bazı AB ülkelerinin "insani ara" terimine karşı çıktığı, bazılarının uzun sayılabilecek "ara" yerine kısa "aralar" çağrısı istediği, bazılarının ise bu tür bir aranın "Hamas'ın toparlanmasına fırsat vereceğini" öne sürerek buna itiraz ettiği belirtiliyordu.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı