Kazakistan'da maden faciası: Can kaybı 42'ye yükseldi

Kazakistan'ın Karaganda bölgesindeki kömür madeninde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 42'ye yükseldi.

Kazakistan'da maden faciası: Can kaybı 42'ye yükseldi
Kazakistan'da maden faciası: Can kaybı 42'ye yükseldi
GİRİŞ 29.10.2023 13:29 GÜNCELLEME 29.10.2023 13:49

Kazakistan'ın Karaganda bölgesindeki kömür madeni patlamasında can kaybı arttı.

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, patlama sırasında 252 kişinin bulunduğu madende hayatını kaybedenlerin sayısının 42'ye yükseldiği belirtilirken, 4 madenciyi arama çalışmalarının sürdüğü aktarıldı. Madende yaşanan göçükler nedeniyle arama çalışmalarının zorlaştığı bildirildi.

Kırgızistan, Rusya, Fransa, Tacikistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Ermenistan ve Belarus liderleri ile bazı uluslararası kuruluşların başkanları Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'e ve hayatını kaybeden işçilerin ailelerine taziye mesajı gönderdi.

"ArcelorMittal Temirtau" metalürji şirketine ait olduğu öğrenilen madende, metan gazının patladığı belirtilmişti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri