Gazze bombalanırken şoke eden İncirlik Üssü yalanı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava bombardımanı sırasında Adana'daki İncirlik Üssü'den kalktığı öne sürülen İngiliz savaş uçaklarının İsrail'e uçtuğuna dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı tespit edildi.

Gazze bombalanırken şoke eden İncirlik Üssü yalanı
Gazze bombalanırken şoke eden İncirlik Üssü yalanı
GİRİŞ 28.10.2023 12:27 GÜNCELLEME 28.10.2023 13:15
Bu Habere 152 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırıları sırasında sosyal medyada İncirlik Üssü ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nden kalkan İngiliz savaş uçaklarının İsrail'e doğru uçtuğu ileri sürülmüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. İngiliz savaş uçaklarının, Güney Kıbrıs'ta bulunan Birleşik Krallık kontrolündeki Ağrotur ve Dikelya'daki askeri üslerine, devriye uçuşu sonrası geri döndüğü belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İsrail'in Gazze bombardımanı sırasında sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Adana'daki İncirlik Üssü’nden kalkan iki İngiliz Typhoon savaş uçağı İsrail kıyılarına doğru uçuyor.' iddiası doğru değildir.

Harita üzerinde gösterilen konumun İncirlik Üssü ile bir ilgisi bulunmamaktadır ve iddiaya konu uçaklar İsrail veya Filistin'e uçmamıştır.

Dün gece bölgede uçan Typhoon savaş uçaklarının Güney Kıbrıs'ta, Birleşik Krallık kontrolünde bulunan Ağrotur ve Dikelya'daki askeri üslerden havalanarak Doğu Akdeniz'deki devriye uçuşlarının ardından havalandıkları üsse geri döndükleri tespit edilmiştir."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 152
  • Morelli 5 ay önce Şikayet Et
    Ya usler kime abdye israile ates puskuruyorsunuz ilkonce bu usleri kapatarak baslayalim yoksa sen istanbulda milyonlara bagirmaya devam et sonuc sifir
    Cevapla
  • Morelli 5 ay önce Şikayet Et
    Kapatin bu seytanlarin uslerini ulkemizde ne isi var bu seytanlarin bu uslerden israile takviyeler yapiliyor bosuna kurmamislar bu usleri bize nato diye kandiriyorlar isin ucu farkli israile koruyor bunlar kapatin
    Cevapla
  • Dağ 5 ay önce Şikayet Et
    Ne demek güney Kıbrıs
    Cevapla
  • Saim çakır 5 ay önce Şikayet Et
    Bırakın bunları İNCİRLİK KATİL ABD NİN.KÜRECİK ÇOCUK KATİLİ İSRAİLİ KORUYOR NEDEN KAPATMIYOR. BU KADAR BOŞ KONUŞACAĞIMIZA BU ÜSTLERİ KAPATALI YETER.Katil ABD bin bütün üstleri Müslüman ülkelerde katil ABD bu üstleri yine müslüman ülkeleri vurmak için kullanıyor.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 5 ay önce Şikayet Et
    İncirlik,kürecik ABD askerleri boşalırsın MSB geçsin.Düşman ülkeleri içerde barındırmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti