Katar Emiri ve İran Cumhurbaşkanı'ndan Gazze açıklaması

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, "Gazze'de yaşananlar Batılı ülkelerin iki yüzlü siyasetlerinin sonucudur." dedi. İran Cumhurbaşkanı Reisi ise, "Filistin halkı, İslam ülkelerinin birlikteliğine ihtiyaç duyuyor." diye konuştu.

Katar Emiri ve İran Cumhurbaşkanı'ndan Gazze açıklaması
Katar Emiri ve İran Cumhurbaşkanı'ndan Gazze açıklaması
GİRİŞ 28.10.2023 17:14 GÜNCELLEME 28.10.2023 17:14
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Reisi görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması için İslam ülkelerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. ABD'yi İsrail'e desteği nedeniyle eleştiren Reisi, ABD ve Batılı ülkelerin İsrail'e Gazze saldırıları için yeşil ışık yaktıklarını belirtti. Reisi, "Filistin halkı Siyonist savaş makinesinin durdurulması için her zamankinden daha fazla İslam ülkelerinin vahdetine ve birlikteliğine ihtiyaç duyuyor." dedi.

Reisi, "İsrail Gazze'de sivilleri fosfor bombaları ile hedef alıyor, Gazze halkının elektriğini, suyunu keserek her türlü insani yardımın ulaşmasını engelliyor. Bu durum karşısında İslam ülkeleri mazlum Filistin halkını desteklemek için kararlı ve güçlü bir birliktelik içinde olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ise ülkesinin Filistinlilerin kendi geleceğini tayin etme hakkını savunduğunu söyledi. Al Thani, "Gazze'de yaşananlar Batılı ülkelerin iki yüzlü siyasetlerinin sonucudur. İslam ülkeleri birlik içerisinde bu savaş makinesini durdurabilirler. Siyonist rejim tüm uluslararası anlaşmaları ve hukuku ayaklar altına alıyor ve her türlü cinayeti işlemekten geri durmuyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 26
  • İslam sever 6 ay önce Şikayet Et
    Siz en iyisini ölün bir işe yaramıorsunuz sözde islam ülkeleri yöneticileri
    Cevapla
  • Anmet gunhoren 6 ay önce Şikayet Et
    Sen nesin acaba Hristiyan ülkesi mi
    Cevapla
  • ACEM DÜZEAZI. 6 ay önce Şikayet Et
    ""Filistin halkı, İslam ülkelerinin birlikteliğine ihtiyaç duyuyor." İSE SEN NE YAPIYORSUN ACEM DÜZEAZI.
    Cevapla
  • Mmm 6 ay önce Şikayet Et
    Bu Arap ülkelerinin hepsi ikiyüzlü sahtekar
    Cevapla
  • Omer 6 ay önce Şikayet Et
    Doğru muslumanlar acilen birlesmelidir yoksa yok olup gideceğiz fakat İran zaten kendi gibi gavurlarla birlikte ne anlatıyor bu kafir burda
    Cevapla
  • Hüdaverdi gül 6 ay önce Şikayet Et
    Bu Şiilerin Sünni Müslüman larin iyiliğini istediği yada iyiliği için bir şey yaptığı vaki değildir bu Şiilerin Yahudiye hiristiyana mecusiye tüm kâfirlere faydası olur ama müslümanlara olmaz adamların dedeleri ceddi Moğolların daha çok katliam yapabilmesi için mogollara dâhi yardım etmiş devlet kuralı 45seneye yaklaştı İran'ın İsrail'e bir mermisi düşmedi bir Yahudi'nin dâhi burnu......
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    peki sen ne haltsin ciban basimi .! neden israille savasmiyorsun .!? yoksa siyonismisin .?
    Cevapla
  • ibrahim 6 ay önce Şikayet Et
    gazze sünni lübnan hizbullahı şii.ama her iki kesim yahudilere karşı savaşıyor.sen ise burda müslümanlarla savaşıyor.ne nesinki,dinin nedir....
    Cevapla
  • Doğru Doğru 6 ay önce Şikayet Et
    Ne güzel ayırmışsın yoksa sende bu bölücü uzman eğitimi görmüş kalemlerdenmissin kardaş
    Cevapla
  • Doğru Doğru 6 ay önce Şikayet Et
    Ne güzel ayırmışsın yoksa sende bu bölücü uzman eğitimi görmüş kalemlerdenmissin kardaş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yaptı, ölüsü 2 saat sonra bulundu: Kahreden detay ortaya çıktı!
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir Başkent Kulisi'nde