BAE'den 'Gazze' hamlesi!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail'in Gazze'ye dönük kara operasyonlarını genişleteceği yönündeki açıklamalarının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplantıya çağırdı.

GİRİŞ 29.10.2023 06:07 GÜNCELLEME 29.10.2023 10:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin açıklama, BAE'nin BM misyonunun X sosyal medya hesabından yapıldı.

Açıklamada, BAE'nin, İsrail'in Gazze'ye dönük kara operasyonlarını genişleteceği yönündeki açıklamaları ışığında BMGK'yi en kısa zamanda acil toplantıya çağırdığı ifade edildi.

İsrail ordusu daha önce, hava saldırılarını artırdığını ve kara operasyonlarını genişleteceğini duyurmuştu.

BMGK'de son olarak 25 Ekim'de, ABD ve Rusya'nın İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin sundukları iki ayrı karar tasarısı karşılıklı olarak veto edilmişti.

ABD'nin veto edilen karar tasarısında "Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği terör saldırıları şiddetle kınanırken" ülkelerin meşru müdafaa hakkı bulunduğuna işaret edilmişti.

Rusya'nın reddedilen karar tasarısında ise "Acilen kalıcı ve tüm tarafların saygı duyacağı bir insani ateşkes" sağlanması çağrısı yapılmıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • ALUCURALI 6 ay önce Şikayet Et
    Müslüman kanı için aciliyet ortadan kalkar kafir kanı için dünyayı aya kaldırırlar
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    her şey acil deniliyorda , alınan kararlar çok geç oluyor,icraat ne zaman terör iyice artıyor
    Cevapla
  • Size ölme emrediyom 6 ay önce Şikayet Et
    Demek ki suçlu abd. Sinirsiz dolar basiyor, olmayan paralar ile ülkeleri parçaliyor sonra birde ahkem kesiyor. Cihat istiyoruz. amerikanolarin ve israillilerin katli vaciptir. Ya ALLAH YA ŞEHADET
    Cevapla
  • ineceli 6 ay önce Şikayet Et
    İnsan kalmayınca hareket ediyorlar yazıklar olsun bu gibi devletlere
    Cevapla
  • ali 6 ay önce Şikayet Et
    Sonuc...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama