Mike Pence, ABD başkanlık yarışından çekildi!

Eski ABD Başkan Yardımcısı Pence, adaylıktan çekildiğini duyurdu. Anketlere göre üçüncü sırada yer alan Pence, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin “Başkan olsaydım Gazze’ye girerdim” yorumunda bulunmuştu.

GİRİŞ 29.10.2023 06:44 GÜNCELLEME 29.10.2023 09:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD 2024 başkanlık seçimleri aday adaylığından çekildiğini duyurdu. Mike Pence, Las Vegas kentindeki Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonunun toplantısında 2024'teki seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Söz konusu seçimlere Cumhuriyetçi Partiden aday adaylığını açıklayan Pence, adaylık yarışına devam etmeyeceğini duyurdu.

BAŞKANLIK KAMPANYASINI ASKIYA ALDI

ABD'de anketlerde diğer adayların gerisinde kaldığı bilinen Pence, "Uzun bir süre düşündükten sonra, bugünden itibaren başkanlık kampanyamı askıya almaya karar verdim." ifadelerini kullandı. Pence, "Bunun zorlu bir mücadele olacağını hep biliyorduk ama hiç pişman değilim." dedi.

MİKE PENCE’İN İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI YORUMU

CNN International yayınında Jake Tapper'ın sorularını cevaplayan 2024 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı Pence, “Eğer başkan olsaydım, Müşterek Özel Harekat Komutanlığı'yla telefonda konuşuyor olurdum. Delta Gücü ve Deniz Kuvvetleri'ne, rehineleri kurtarmaları için İsrail Savunma Kuvvetleri'yle birlikte çalışma emri verirdim.” demişti.

Rehinelerin bırakılması için Hamas'a belirli bir süre vereceğini belirten Pence, “Hamas'a şunu söylerdim: Amerikalı ve İsrailli rehineleri serbest bırakmanız için 12 saatiniz var. Yoksa onları gelip alacağız.”

TRUMP YARIŞI ÖNDE GÖTÜRÜYOR

CNN tarafından düzenlenen en son ankete katılanların yüzde 43’ü “kesinlikle” Trump’ı destekleyeceğini söylerken, yüzde 61'i ise eski Başkan'ın “çok büyük olasılıkla” Cumhuriyetçi parti başkan adayı olarak 2024 seçimlerine katılacağına inandığını ifade etti.

Katılımcıların çoğu Trump'ın karşı karşıya olduğu suçlamaların onun başkan olarak hizmet etme yeteneğiyle alakalı olmadığını düşündüğünü, söz konusu suçlamaların Trump'ın seçilebilirliği üzerindeki etkisi konusunda ciddi bir endişe duymadığını belirtti.

Associated Press'in (AP) NORC Halkla İlişkiler Merkezi ile Ağustos'ta ortaklaşa yaptığı ankette, ABD'deki yetişkinlerin yüzde 57'si Pence'e olumsuz bakarken yalnızca yüzde 28'inin olumlu bulduğu ortaya konmuştu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Hangisi olursa olsun İslam düşmanlığına devam edecektir..
    Cevapla
  • Mizah 5 ay önce Şikayet Et
    Adayların üçüde Yahudiye daha iyi hizmet etmek için yarışıyor.
    Cevapla
  • -Gözlemci 5 ay önce Şikayet Et
    Dinsizin hakkından imansız gelir derler..Biden yerine Tramp gelmeli..başka seçeneğimiz zaten yok
    Cevapla
  • Osman 5 ay önce Şikayet Et
    Trump cokmu iyi damadı yahudi Kudüs kararı ortada al birini vur ötekine
    Cevapla
  • Adalı 5 ay önce Şikayet Et
    Gazze’den sanane orası ABD toprağımı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!