Dev miting ve Erdoğan'ın tarihi sözleri ses getirdi! Dünya basını Türkiye'yi konuştu...

İstanbul'da yüzbinlerin katılımızyla düzenlenen tarihi "Büyük Filistin" mitingi ve Başkan Erdoğan'ın buradaki net mesajları dünya basınında geniş yer buldu. Avrupa medyasının, İsrail basını gibi manşetler atması dikkat çekti.

GİRİŞ 29.10.2023 07:05 GÜNCELLEME 29.10.2023 14:49
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

7 Ekim'den bu yana Gazze'de her türlü savaş suçunu işleyip soykırıma imza atan İsrail, dünyanın dört bir yanında protesto ediliyor.

İsrail'in Gazze'de yaptığı saldırılara tepki göstermek ve Gazze'ye destek vermek için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Atatürk Havalimanı'nda Büyük Filistin Mitingi düzenlendi. Vatandaşlar mitinge Türk ve Filistin bayraklarıyla geldi.

DÜNYA BASININDA ERDOĞAN YANKISI

Milyonlarca yürek, Filistin'in İsrail eliyle yaşadığı vahşetin son bulması için tek yürek olurken Başkan Erdoğan'ın tarihi konuşması ise dünya basınında geniş yer buldu. 

BATI MEDYASININ MANŞETLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Batı medyası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını son dakika olarak geçerken, Hamas'ı özgürlük savaşçısı olarak tanımlaması, bazı medya kurumlarınca öldürülen İsrailliler üzerinden eleştirildi. Alman Die Welt, "Erdoğan, aşırı İslamcı Hamas'ı özgürlük savaşçısı olarak tanımladı, öldürülen 1400 İsrailliyi anmadı." başlığıyla haberi servis ederken İspanyol El Mundo, "Erdoğan 'Gazze'deki katliamlardan' Batı'yı sorumlu tutuyor, İsrail'i 'savaş suçlusu' olarak nitelendiriyor." ifadelerini kullandı.

EL CEZİRE BAŞKAN ERDOĞAN'IN CÜMLELERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Katar merkezli El Cezire haber ajansı, İstanbul'daki miting ile ilgili haberinde Başkan Erdoğan'ın "Gazze katliamının asıl suçlusu Batı" şeklindeki cümlesine dikkat çekti ve "Erdoğan, Hamas'ın 'terör örgütü' olmadığını söyledi ve İsrail'i 'işgalci' olarak nitelendirdi." İfadesini kullandı.

El Cezire haber ajansı Başkan Erdoğan'ın "İsrail'in savaş suçlusu olduğunu tüm dünyaya anlatacağız, bunun hazırlıklarını yapıyoruz" cümlesini vurgularken İsrail'i kastederek söylediği "Batı'nın size borcu var ama Türkiye'nin size borcu yok" sözlerine dikkat çekti.

GAZZE'DEKİ KATLİAM BATI'NIN SUÇU

Hindistan merkezli Wio News haber ajansı ise Büyük Filistin Mitingini "Gazze'deki katliam Batı'nın suçu" başlığı ile gördü. Başkan Erdoğan'ın İsrail'in Batı'nın desteğini almadan adım atamayacağına yönelik sözlerine dikkat çeken Wio News, Başkan Erdoğan'ın İsrail'i savaş suçlusu olarak nitelendirdiğine de dikkat çekti.

"ANAVATANIMIZIN AYRILMAZ PARÇASIYDI"

Hindistan merkezli site, ayrıca, Başkan Erdoğan'ın "Gazze geçmişte anavatanımızın ayrılmaz bir parçasıydı." şeklindeki sözlerine ve Türkiye'nin Gazze felaketine izin vermeyeceğine yönelik vurgusu da yer aldı.

Hindistan merkezli bir diğer haber ajansı NDTV4 ise "Erdoğan İstanbul'da binlerce kişilik Gazze mitinginde Batı'yı baş suçlu olarak tanımladı" başlığını kullandı.

"İSTANBUL'DA FİLİSTİN YANLISI BÜYÜK MİTİNG"

Tahran merkezli Mehr News, "İstanbul'da Filistin yanlısı büyük miting" başlıklı haberinde İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda Gazze için tek yürek olan yüz binleri paylaştı.

İşte dünya basınından o manşetler!

  • Reuters: Erdoğan, Hamas özgürlük savaşçıları diyerek İsrail'i kızdırdı
  • Financial Times: Erdoğan, İsrail'in terör devleti olduğunu, Hamas'ın ise terörist olmadığını söyledi
  • Al-Jazeera: Erdoğan, İsrail'in işgalci, Hamas'ın da özgürlük savaşçısı olduğunu söyledi
  • Euronews: Erdoğan'a göre Gazze'deki katliamın asıl sorumlusu Batılı ülkeler
  • Ekathimerini: Erdoğan, 'Selanik bizden koparıldı' dedi
  • BBC: Erdoğan, ABD ve İngiltere gibi ülkelerde yasaklanan ifadeleri Hamas için kullandı
  • Die Welt: Erdoğan, aşırı İslamcı Hamas'ı özgürlük savaşçısı olarak tanımladı, öldürülen 1400 İsrailliyi anmadı
  • El Mundo: Erdoğan 'Gazze'deki katliamlardan' Batı'yı sorumlu tutuyor, İsrail'i 'savaş suçlusu' olarak nitelendiriyor
  • La Repubblica: Türkiye, Gazze'deki eylemlerinden dolayı İsrail'i "savaş suçlusu" ilan etmeye hazırlanıyor. Erdoğan konuşmasında, İsrail'in saldırılarını durdurmadığı için Gazze'deki ölümlerden Batılı ülkeleri de sorumlu tutmakla suçladı.
  • Mehr News, "İstanbul'da Filistin yanlısı büyük miting" 
KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 104
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    İman varsa imkân vardır. Derhal Filistin için askeri harekat yapılmalıdır.
    Cevapla
  • hesap 5 ay önce Şikayet Et
    Ben şunu biliyorum ki bu sözde müslüman devlet başkanları yaşanan zulümlere karşı hareket etmediği için Allahın huzurunda ağır bir hesap verecektir. Kınamak konuşmak sözde sert söylemler bir eylem değildir
    Cevapla
  • zorbey 5 ay önce Şikayet Et
    tutan mı var niçin gitmiyorsun?
    Cevapla
  • Dunkoff 5 ay önce Şikayet Et
    filistin teskeresi ivedilikle çıkarılsın filistinli bebekler öldürülürken kös kös oturamayız biz. gönderin 2 milyon askeri ihaları, sihaları, tankları, donanmayı. katil israili haritadan silme vaktidir vakit.
    Cevapla
  • Ömer 5 ay önce Şikayet Et
    Silecenden itin arkasında büyük şeytan ve yavruları var bir harekette kuzeyden batıdan doğudan savaş açarlar bunlar hamas gibi bir hata bekliyor
    Cevapla
  • mert 5 ay önce Şikayet Et
    İstanbul boğazından geçen savaş gemilerini gazzeye davet ediyorum. Gazze 100 yıl önce olduğu gibi abavatana bağlanmalı
    Cevapla
  • Hakanpress 5 ay önce Şikayet Et
    Asiri islamci diye niteliyorlar.Asiri Islam demek ne demek. O zaman bize görede Sizler Asiri Ataist dinsiz,yada Asiri irkci hristiyanci Terör örgütüsünüz ne olacak simdi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi