Nijerya'dan İsrail'e tepki: Gazze'deki insani felaketi daha da derinleştirdi

Nijerya, İsrail ve Filistin arasında derhal kalıcı ve sürekli insani ateşkes sağlanması ve insani yardım koridorunun açılması çağrısında bulundu.

Nijerya'dan İsrail'e tepki: Gazze'deki insani felaketi daha da derinleştirdi
Nijerya'dan İsrail'e tepki: Gazze'deki insani felaketi daha da derinleştirdi
GİRİŞ 29.10.2023 17:43 GÜNCELLEME 29.10.2023 17:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Yusuf Tuggar, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'deki durumun vahim olduğunu ve son dönemde artan şiddet olayları nedeniyle acil müdahale gerektiğini belirtti.

Tuggar, kadınlar, çocuklar ve diğer savunmasız grupların, ayrım gözetmeyen şiddetin bir sonucu olarak büyük acılar çeken ve şu anda sonuçlarına katlanan masum siviller arasında yer aldığını vurgulayarak, ilgili tüm tarafları derhal ateşkesi kabul etmeye ve çatışmayı çözmek için diplomatik müzakerelere katılmaya çağırdı.

Tarafların, çatışma zamanlarında bile sivillerin güvenliği ve refahının sağlanmasına öncelik veren insan hakları ve uluslararası insancıl hukukun temel değerlerini desteklemeleri gerektiğine işaret eden Tuggar, şunlar kaydetti:

"Nijerya hükümeti, İsrail hükümetine krizin patlak vermesinden bu yana yerlerinden edilen milyonlarca insana insani erişim izni vermesi çağrısında bulunuyor. Su, gıda, tıbbi malzeme ve yakıt sıkıntısı Gazze'deki insani felaketi daha da derinleştirdi."

 

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Almanya da hitler de bir yahudi idi ama o Yahudi soy kırımı yapmadı o Polonyalı çingene ve yerli halkı katledildi bu batının yalanı İngiltere İsrail i kurdu Almanya besledi gerçek olan bu batının yalanı oyunu bitmez tükenmez
    Cevapla
  • ALUCURALI 5 ay önce Şikayet Et
    Almanları tebrik ediyorum yahudileri katletmesinden dolayı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler