Ürdün, ABD'den resmen Patriot istedi: Sadık müttefikiniz olarak...

Ürdün Ordu Sözcüsü Mustafa Hiyari, İsrail-Filistin savaşı nedeniyle sınır savunmasını güçlendirmek için ABD'nin sadık müttefikleri olarak Patriot hava savunma sistemleri istediklerini açıkladı.

GİRİŞ 30.10.2023 03:46 GÜNCELLEME 30.10.2023 10:02
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

Son dakika Ürdün haberleri: İşgalci İsrail'in Filistin'deki katliam saldırıları 7 Ekim'den bu yana hız kesmeden sürüyor. Ürdün, ABD'den sınırlarında konuşlandırılmak üzere ABD'den Patriot hava savunma sistemleri istediğini açıkladı.

Ürdün, ABD'den resmen Patriot istedi: Sadık müttefikiniz olarak...

ÜRDÜN, ABD'DEN PATRIOT FÜZELERİ İSTEDİ

Reuters kaynaklı haberde, Ürdün Ordu Sözcüsü Mustafa Hiyari, ABD'nin sadık bir müttefiki olan Ürdün'ün, bölgesel gerginliklerin ve çatışmaların arttığı bir dönemde Washington'dan sınır savunmasını güçlendirmek için Patriot hava savunma sistemlerini konuşlandırmasını istediğini söylediği aktarıldı.

Hiyari devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Amerikan tarafından savunma sistemimizi Patriot hava savunma füze sistemleriyle güçlendirmeye yardım etmesini istedik." dedi.

Ürdün, ABD'den resmen Patriot istedi: Sadık müttefikiniz olarak...

ÜRDÜN, ABD ÜSLERİNİN KULLANILDIĞI İDDİASINI YALANLAMIŞTI

Ürdün yönetimi, hava kuvvetlerine ait askeri üslerin, ABD uçakları tarafından İsrail'e mühimmat tedariki için kullanıldığını yalanladı.

Açıklamaya göre, Gazze'ye yönelik saldırılarda kullanılmak üzere İsrail'e mühimmat ve ekipman tedariki yapan ABD uçaklarının Ürdün'ün askeri üslerini kullandığı yönündeki "söylentiler" gerçeği yansıtmıyor.

Bu tür iddiaların, Ürdün'ün, Filistin meselesi karşısındaki tutumunu ve silahlı kuvvetlerin imajını zedeleme amacı taşıdığı kaydedildi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 153
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Yanlııııışşşş sadık köpeğiniz diyecektinn
    Cevapla
  • 1071 5 ay önce Şikayet Et
    Pis yalakaya bak sadık müttefikiymiş her tarafından fıçık fıçık yağ akıyor işbirlikçi hain
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Aptal bunlar
    Cevapla
  • Ürdünlü 5 ay önce Şikayet Et
    akıllı kardeşim amerika türkiyeyi kuşatıyor terörisleri destekliyor diyorsunuz ama incirlikten malatyadan çıkarmıyorsunuz. parsını verdiğiniz uçakları alamıyorsunuz. hadi konuş şimdi
    Cevapla
  • Ergün 5 ay önce Şikayet Et
    Cehennemin ODUNLARI ŞERİF HÜSEYİN'İN TORUNLARI! petrolü bir kesseniz 3 trilyon dolarlık paralarınızı USA bankalarınızdan bir çekmeniz yeterli ...ancak siz de O BEREKETLİ TOPRAKLARDA HUZURLU YAŞAYAMAYACAKSINIZ!... kardeşleriniz öldürülüyor daha ne duruyorsunuz!
    Cevapla
  • Ürdünlü 5 ay önce Şikayet Et
    ah kardeşim siz de şu incirliği bir kapatsanız, malatyadaki radarı bir kaldırsanız, avrupa birliğinin kapısında nöbet tutup göçmenleri yakalamaktan vazgeçseniz, isveçe kızıyorsunuz pkkyı meclise alıyorsunuz, apoyu asmıyorsunuz. Bakın sisiyle netanyahuyla tokalaştınız ertesi gün filistine saldırdılar. Kudüs sizin için kutsal değilmi. Atatürk olsa böylemi yapardı. hadi konuşun şimdi.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    SİHA verelim savaşın.
    Cevapla
  • Ürdünlü 5 ay önce Şikayet Et
    sizde var siz neden savaşmıyorsunuz, filistinliler kudüsün muhafızları oldukları için öldürülüyor, kudüs sizin için kutsal değilmi hadi konuş şimdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu