Gazze soykırımcısı İsrail'e bir uyarı da UCM Başsavcısından!

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Kerim Han'dan İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik uygulamalarının Cenevre Anlaşması uyarınca mahkeme önünde suç teşkil edeceğinin altını çizdi. Han, İsrail'in zalimliğini "Orta Çağ" dönemine benzetti.

GİRİŞ 30.10.2023 20:44 GÜNCELLEME 30.10.2023 22:00
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Gazze'yi toplu mezarlığa çeviren işgalci İsrail, Filistinli soykırımını vahşet derecesine götürdü. Gazze'de sivillerin temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmasını bile engelleyen  ve Batılı kukla liderler hariç tüm dünyanın nefretini üzerine toplayan pervasız İsrail'e bir uyarı da Roma Statüsü olan Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Başsavcısı Kerim Han'dan geldi.

"CENEVRE ANLAŞMASI UYARINCA SUÇ TEŞKİL EDEBİLİR"

İsrail'in Cenevre Anlaşması uyarınca suç işlediğini vurgulayan Kerim Han, şöyle konuştu:

"Yardım malzemelerinin Gazze'ye girişimim askıya alınması Cenevre Anlaşması uyarınca mahkeme önünde suç teşkil edebilir.

Altını çizerek İsrail'e şunu söylemek istiyorum, daha fazla erteleme olmaksızın somut adımlar atarak Gazzeli sivillerin temel gıda, ilaç, tıbbi malzeme ve benzeri insani ihtiyaçlara ulaşmasını sağlayın.

"ORTA ÇAĞ'DA YAŞIYORMUŞUZ GİBİ"

Bazı raporlara göre sanki Orta Çağ'da yaşıyormuşuz gibi ilacın ve tıbbi malzemelerin olmadığı bir yerde operasyon yürütülüyor."

İŞGALCİ İSRAİL'İN MÜSLÜMAN SİVİLLERE YÖNELİK SOYKIRIMI SÜRÜYOR

İsrail gelen tepkilere rağmen Gazze'de katliamına devam ediyor. İşgalci İsrail katliamlarını artırma kararı aldı. Kara harekatını genişleteceğini duyuran İsrail'den yeni açıklamalar geldi buna göre, İsrail tankları Gazze Şeridi'ni geçti. Abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Selahaddin Caddesi'ne giren İsrail tankının bir aracı hedef aldığı bildirildi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Gürbüz 5 ay önce Şikayet Et
    Sana bir müracaatın gelmesinimi bekliyorsun? Herşeyi gördüğün halde, bir işleme kalkışma yetkiniz yoksa, ne yapayım adaletsizliğinizi !
    Cevapla
  • adam 5 ay önce Şikayet Et
    İnsanlıkla slakadı olmayan zalim israit katliam yapıyor ne operasyonu, buna savaş ta denemez düpedüz soykırım dürgün kanlı bir vahşet.
    Cevapla
  • suc nedir 5 ay önce Şikayet Et
    daha açık ortada olamaz, herşey canılı yayında görünüyor. daha bunlar savaş suçlusu değilse kime diyeceğiz? git interpole talimatı ver suçluyu alıp yargıla. gözünün neresine sokulacak artık biz bilmiyoruz.
    Cevapla
  • İsmail 5 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar zalimliği yaşatanların, çocuk-kadın-hastane-... demeden vahşete neden olanların bu kadar vurdumduymazlıkla suç oluşturuyorlar demek İNSANLIK değildir .... Nerde kaldı UYGARLAR ve kendilerine UYGAR diyen yaratıklar....
    Cevapla
  • TC.Kılınç 5 ay önce Şikayet Et
    Etsene be sendemi siyonist soyundansın.Herşey ortada, hani adalet....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!