BM'den katliam itirafı!

BM, Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’deki İsrail saldırılarında son üç haftada öldürülenlerin yüzde 70’inin çocuklardan ve kadınlardan oluştuğunu belirtti.

BM'den katliam itirafı!
BM'den katliam itirafı!
GİRİŞ 31.10.2023 07:57 GÜNCELLEME 31.10.2023 07:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Lazzarini, Orta Doğu’daki durumu görüşmek için acil düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısında Gazze ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İsrail’in saldırılarına karşı Gazze’de güvenli hiçbir yer bulunmadığını vurgulayan Lazzarini, Gazze’de son üç haftada öldürülenler için "Bunların neredeyse yüzde 70’ini çocuklar ve kadınlar oluşturuyor." diye konuştu.

Lazzarini, “Bunlar sadece zayiat olamaz. Kiliseler, camiler, hastaneler, yerinden edilen insanlara sığınak olan sivil tesisler gözetilmedi, uluslararası insancıl yasalarca korunan birçok insan öldürüldü ve yaralandı. Gazze’de mevcut abluka, bir toplu cezalandırmadır.” ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIN HEPSİ BARIŞI HAK EDİYOR”

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russel de Gazze’de İsrail’in saldırılarından dolayı şu ana kadar 3 bin 400’den fazla çocuğun öldüğüne, 6 bin 300’den fazla çocuğun da yaralandığına işaret etti.

Russel, “Bu, Gazze'de her gün 420'den fazla çocuğun öldürüldüğü veya yaralandığı anlamına geliyor, bu rakam, her birimizi iliklerimize kadar sarsmalı.” diye konuştu.

Gazze’de en az 221 okulun ve 177 binden fazla konutun yıkıldığı veya zarar gördüğü bilgisini paylaşan Russel, Gazze’nin temiz su başta olmak üzere diğer hayati ihtiyaçlarının da hızla tükendiği, temiz su ile sanitasyon eksikliğinin bir felakete dönüşmek üzere olduğu uyarısında bulundu.

Russel, saldırılarda çocukların, sonuçları ömür boyu sürebilecek korkunç travmalar yaşadığına da dikkat çekerek, “Biz ve siz bu çocukları bu şiddet sarmalından kurtarmaya yardımcı olacak güce sahibiz. Güvenlik Konseyi'ne, taraflara uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerini hatırlatan bir kararı derhal kabul etmesi için yalvarıyorum.” dedi.

Russel, "Çocukların hepsi barışı hak ediyor. Çocuklar çatışma başlatamazlar ve bunları durdurmaya güçleri de yoktur.” ifadesini kullandı.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) İnsanı Yardım Finansman ve Kaynak Nakil Birimi Direktörü Lisa Doughten da tüm tarafların uluslararası insancıl hukuka saygı duyması gerektiğini yineleyerek, Gazze’ye daha fazla insani yardımların yapılmasına acilen izin verilmesinin önemine vurgu yaptı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Murat 6 ay önce Şikayet Et
    İki yüzlü leş bir kurum olmuş, aynısını bir Müslüman ülke yapmaz da varsayalım yaptı, dünyayı ayağı kaldırmışlardı şimdi.
    Cevapla
  • Herşey vatan için. 6 ay önce Şikayet Et
    onurlu gururlu duruşu direnişiyle filistin halkının yayındayız ,onların acısı bizim acımızdır,hey 8 milyon suriyeli sığınmacı size sesleniyorum toprağa böyle sahip çıkılır sizin gibi başta erkekleriniz gibi kaçmadılar.
    Cevapla
  • ANALİST NECMİ 6 ay önce Şikayet Et
    Sen dedin ya....şimdi hemen hallolur bu iş..........İsrail e kimseyi takıyormu...İsrail yalnızlaşıyormuş...çokta umurlarındaydı, hedefinde zaten dünyada yalnız yaşamak var....
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    katliam ve soykırıma seyirci kalan BM onurunuz varsa istifa edin
    Cevapla
  • C.Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Katledilen Bebelerin,Çocukların hesabı Allah tarafından Dünyadan muhakkak sorulur!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Zekeriya Say yazdı: "Bizim paramızla geziyorlar"
Reisi'nin helikopterinde karanlık kaza - Gazete manşetleri