Canlı yayında ilan ettiler! Bir ülke daha İsrail ile diplomatik ilişkileri kesti

Güney Amerika ülkesi Bolivya, Gazze'ye yönelik devam eden saldırılar nedeniyle "İsrail ile diplomatik ilişkileri kestiğini" duyurdu.

GİRİŞ 01.11.2023 00:52 GÜNCELLEME 01.11.2023 01:16
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Maria Nela Prada ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Freddy Mamani, düzenledikleri ortak basın toplantısında, İsrail ile diplomatik ilişkileri kesme kararı aldıklarını bildirdi.

İLİŞKİLER RESMEN KESİLDİ

Mamani, Orta Doğu'da yaşanılan tehlikeli gelişmeler nedeniyle bu basın toplantısını yaptıklarını belirterek, "Bolivya, İsrail devleti ile diplomatik ilişkileri kesmeye karar verdi. Ülkemiz Filistin sorununa ilişkin daha önce de iki resmi açıklama yapmıştı." ifadesini kullandı.



'İNSANLIK DIŞI...'

Birleşmiş Milletler (BM) insan hakları sözleşmesini hatırlatan Mamani, "Bolivya, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde yer alan her türlü zalimce, insanlık dışı ve aşağılayıcı muameleyi reddetmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yardımcısı Mamani, ateşkesin "derhal" sağlanması gerektiğini vurgulayarak, "İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırgan ve orantısız askeri saldırı, uluslararası barışı tehdit ediyor ve aynı şekilde kınanması gerekiyor. Gıda, ilaç ve insani malzemelerin girişine engel olunmamalıdır. İsrail'in Filistin yerleşim yerlerine uyguladığı abluka kaldırılmalıdır." diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 172
  • Muhammet Karabulut 5 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun sizlere . Biz Müslüman Türkler olarak İsrail'le olan ilişkilerimizi ne zaman keseceğiz. Onların tüm elçilik binalarını kapatalım. Veya taşlarını sınır dışı edelim. Zaten onların gözü bizim topraklarımızda. Ey hükümet size sesleniyorum. Bitirin artık bu zulmü.
    Cevapla
  • Soner akbag 5 ay önce Şikayet Et
    Müslüman ülkelerin yapamadıklarını yapan bir ülke olarak allah izzeti kimlere nasip etmiş görmüş oluyoruz allah razı olsun izzetli insanlara selam
    Cevapla
  • Cengiz Taşdemir 5 ay önce Şikayet Et
    Acaba bu durumda kim müslüman anlamadım Helal olsun helal olsun Yazıklar olsun bize ve tüm İslam alemine yazıklar olsun
    Cevapla
  • Filistin sevdalısı 5 ay önce Şikayet Et
    Eee, bizimkiler neyi bekliyor? Daha çok çocuk ölmesini mi?
    Cevapla
  • Yunus başer 5 ay önce Şikayet Et
    Bir Müslüman Türk vatandaşı olarak Bolivya hükumetine bu güzel hareketinden dolayı teşekkür ediyorum ve saygı gösteriyorum Bolivya hükümeti allah sizdende razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!