Amerikan B-1B Lancers uçakları eğitim görevi için İncirlik Hava Üssü'ne geldi

ABD Hava Kuvvetlerinin 9. Seferi Bombardıman Filosuna görevlendirilen B-1B bombardıman uçakları, uzun süredir planlanan bombardıman görev gücü eğitim misyonu kapsamında sıcak yakıt ikmali için İncirlik Hava Üssü'ne geldi.

GİRİŞ 01.11.2023 04:25 GÜNCELLEME 01.11.2023 11:32
Bu Habere 267 Yorum Yapılmış

İncirlik Hava Üssü'nden yapılan açıklamaya göre, "hot-pit" denilen yakıt ikmali, motorlar halen çalışırken uçağa yakıt ikmali yapma taktiği anlamına geliyor.

Söz konusu uçaklar, Türk Hava Kuvvetleri ile eğitim görevi için yola çıkmadan önce iki saatten daha kısa bir süre İncirlik Üssü'nde kaldı.

B-1B bombardıman uçakları, KC-135R Asena tankerleri ve F-16 Fighting Falcon'ları da içerecek şekilde, önceden planlanmış eğitim görevleri için Müşterek Nihai Saldırı Kontrolcüsü (JTAC) prosedürlerini ve yakın hava desteği eğitim misyonlarını uygulamak amacıyla Türk ordusuna entegre edildi.

"İNCİRLİK'TEKİ TARİHİ SICAK YAKIT İKMALİ OPERASYONUNDAN HEYECAN DUYUYORUZ"

ABD Hava Kuvvetleri 9. EBS Komutanı Yarbay Stillwell, "Türk Hava Kuvvetleri ortaklarımızla yaptığımız ekip çalışması, NATO havacılarının müşterek çalışmasını ve profesyonelliğini ortaya koydu." dedi.

ABD Hava Kuvvetleri 39. Hava Üssü Kanat Komutan Yardımcısı Albay Robert Schoeneberg de, "İncirlik'teki bu tarihi sıcak yakıt ikmali operasyonunu desteklemekten ve anmaktan heyecan duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Schoeneberg, bunun, "üssün benzersiz yeteneklerini ve stratejik konumunu gösterdiğini" vurguladı.

Türkiye'nin en büyük askeri tesislerinden biri olan İncirlik Üssü'nün stratejik konumu, acil durum operasyonları ve NATO entegrasyonu için burayı bir merkez haline getiriyor.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 267
  • Hasan Önal 6 ay önce Şikayet Et
    Ağır bombardıman uçakları çok yüksek irtifalardan, füzelerden korunarak bombardıman yeteneğine sahip! Eğitimi nerede yapacak? Türkiye'nin askerî üslerini mi bombalayacak?
    Cevapla
  • Mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    İncirlik kürecik üstü kapatılsın
    Cevapla
  • SORU 6 ay önce Şikayet Et
    Yüz yıl önce biz kurtulmamış mıydık? Kurtuluş Savaşında, Çanakkale savaşında ve sonraki bütün mücadelelerde biz kurtulmamış mıydık? Son yapılan seçimlerin hemen hepsi de bir kurtuluş savaşı gibi değil miydi ve biz onları kazanmamış mıydık? Sahi biz neyi kazandık ve neden kurtulduk?
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bütün Amerikan tesisleri Türkiye'den bir an önce kaldırılmalı
    Cevapla
  • 2222 6 ay önce Şikayet Et
    Adamlar bize F 16 vermez her türlü ambargo uygular ama bizim Reis Amerika ya gayet mütevazi Amerika nin her istediğini yapıyor yazıklar olsun
    Cevapla
  • bomberman 6 ay önce Şikayet Et
    Cahil cahil konuş dur
    Cevapla
  • Hasan 6 ay önce Şikayet Et
    Yapılanların hepsi NATO kisvesi altında oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!