ABD: Black Hawk'ların teslimatını artıracağız

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD'nin Avustralya'ya "Black Hawk" helikopteri teslimatını hızlandıracağını belirtti.

ABD: Black Hawk'ların teslimatını artıracağız
ABD: Black Hawk'ların teslimatını artıracağız
GİRİŞ 01.11.2023 11:02 GÜNCELLEME 01.11.2023 11:02

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Austin, Avustralyalı mevkidaşı Richard Marles ile Washington'da bir araya geldi.

ABD ve Avustralya'nın Hint-Pasifik bölgesinde birçok sorunla karşılaştığına işaret eden Austin, Avustralya'ya "Black Hawk" helikopteri teslimatlarını hızlandıracaklarını kaydetti.

Avustralya'da temmuz ayında yapılan bir tatbikat sırasında Avustralya'ya ait MRH-90 Taipan helikopterinin düşmesi sonucu, 4 ABD askerinin yaşamını yitirmesinin ardından Avustralya tüm MRH-90'ların uçuşunu yasaklamıştı.

ABD'den satın alınan ve bir bölümü Avustralya'ya ulaşan Black Hawk'ların, MRH-90'ların yerini alması planlanıyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Netanyahu'dan Gazze'de ateşkes mesajı: Trump'ı işaret etti!
MOSSAD'a İstanbul'da suikast çağrısı! İyice haddi aştılar!