50 hahamdan Netanyahu'ya hastane bombalama icazeti!

50 haham Netanyahu'ya hastane bombalanması ile ilgili ahlaki veya dini herhangi bir engel bulunmadığına dair mektup gönderdi.

50 hahamdan Netanyahu'ya hastane bombalama icazeti!
50 hahamdan Netanyahu'ya hastane bombalama icazeti!
GİRİŞ 01.11.2023 12:59 GÜNCELLEME 01.11.2023 12:59
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

İsrail Gazze'deki katliamlara devam ederken Filistinli bir gazeteciden yaşanan vahşeti gözler önüne seren yeni bir iddia geldi.

Filistinli gazeteci Baker Zoubi'nin iddiasına göre 50 haham Netanyahu'ya hastane bombalanması ile ilgili ahlaki veya dini herhangi bir engel bulunmadığına dair mektup gönderdi.

İsrail savaş uçakları Şifa Hastanesi yakınlarındaki yerleşim yerlerini bombalamış saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

HASTANELER RİSK ALTINDA

İsrail ordusunun, Hamas’ın “operasyonel merkezinin” altındaki tünellerde yer aldığını öne sürerek tahliye edilmesini istediği Gazze’nin en büyük hastanesi El Şifa’da hastalar ve sağlık personeli için endişe büyüyor. Yatakların tamamının hasta ve yaralılarla dolu olduğu hastanenin koridorlarına, İsrail bombardımanlarından kaçan binlerce Gazzeli sığınmış durumda. BBC’ye konuşan El Şifa’nın cerrahi şefi Dr. Marwan Abusada, yaklaşık 55 bin Filistinlinin hastanenin “her metrekaresini işgal ettiğini” söyledi

SAVAŞTA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 317'si asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de el-Kassam Tugayları'nın elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 542'si çocuk, 2 bin 187'si kadın olmak üzere 8 bin 525 Filistinlinin öldürüldüğünü, 21 bin 643 kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 126 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze'ye 26 Ekim’de karadan sınırlı saldırılarını genişletmeye başlayıp hava bombardımanın dozunu daha da artırdı.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu sağlık merkezlerini vurmaktan kaçınmayan İsrail, en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini de hedef gösterildi.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 75
  • Kıgılı 5 ay önce Şikayet Et
    Bu katiler yahudi değiller bunlar iblisin çocukları gerçek yahudi insan öldürmez dinimiz ehli kitabın kestiğinden yiyebiliriz ve evlenebiliriz bunlar ehli kitap değil bunlar iblisler yahudi olamazlar
    Cevapla
  • Alparslan 5 ay önce Şikayet Et
    Sen nediyon bunlar peygamberlerini katletmiş yahudi dağa ne olucak
    Cevapla
  • Hamdi 6 ay önce Şikayet Et
    Hikmetinden sual olunmayan Rabbim boşuna lanetlememiş yahudiyi
    Cevapla
  • Ersan Çebi 6 ay önce Şikayet Et
    Bizim Diyanet içki içmenin, zina etmenin haram olduğu hakkında bir fetva versin bakın İsrail hayranı demokratlar nasıl feryat figan saldırırlar diyanete.
    Cevapla
  • MAKAM 6 ay önce Şikayet Et
    Dünya'nın gözü önünde AB ve ABD desteğiyle sivil, yaşlı ve çocuklar yeni doğmuş bebeler canlı yayında bombalanarak paramparça edilip öldürülüyor. Dünya tarihinde böyle bir adilik, ahlaksızlık ve canilik görülmemiştir. İnsan hakları müslüman sivil ve çocuklar için değilmiş. Dünya halkları israili yakından tanımış oldu.
    Cevapla
  • cahit 6 ay önce Şikayet Et
    Dünya Müslüman alimler birliği de uyusun savaşı durdurun sözünü ezberlemişler başka bir şey yok sizde verin bu bir cihad dır her Müslümanın canıyla malıyla katılması farzdır deyin bu ahlaksızca savaşı ancak durdurur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu!
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden detayları anlattı