Fransız vekil: Netanyahu Uluslararası Ceza Mahkemesinde hesap verecek

Fransız milletvekili Panot, Gazze'de katliam gerçekleştiren İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Uluslararası Ceza Mahkemesinde hesap vereceğini söyledi.

Fransız vekil: Netanyahu Uluslararası Ceza Mahkemesinde hesap verecek
Fransız vekil: Netanyahu Uluslararası Ceza Mahkemesinde hesap verecek
GİRİŞ 01.11.2023 19:12 GÜNCELLEME 01.11.2023 19:12
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Fransa'nın önde gelen muhalif isimlerinden ve Boyun Eğmeyen Fransa Partisinin (LFI) Meclis Grup Başkanvekili Mathilde Panot, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun işlediği savaş suçları nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesinde (UCM) hesap vereceğini belirtti.

Panot, İsrail'in Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılara ilişkin X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, Netanyahu hükümetinin Filistinlilere yönelik savaş suçu işlemeye devam ettiğini söyledi.

Panot, şunları kaydetti:

"Cibaliya'da bir mülteci kampı bombalandı. Netanyahu, Filistinlilere karşı işlediği savaş suçlarıyla rezilliğini sürdürüyor. Zamanı geldiğinde, işlediği suçların hesabını Uluslararası Ceza Mahkemesi önünde vermek zorunda kalacak."

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 326'sı asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de el-Kassam Tugayları'nın elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 648'i çocuk 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 21 binden fazla kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 130 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze'ye 26 Ekim'de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırılarının dozunu daha da artırdı.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 97
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Onların verdiği tepki sadece dünya nazarında göstermelik, bugün Amerika ,Ingiltere ,Fransa arkalarında olmasa Israil çoktan bitmişti, Filistin arkasında hiç bir güç olmadığı halde yıllardır taş atarak ayakta kalmaya ve kendini savunmaya çalışırken ,onlara atılan tonlarca ağırlığındaki bombaların üzerinde Amerikan imzası var
    Cevapla
  • Bulutus 8 ay önce Şikayet Et
    Siyonizm her ülkenin liderini atayıp kendine bağlıyor. Hiç kimse Netanyahu'ya bir şey yapamaz. Sadece , Cihad'ın farz olduğunu bilip Allah'a inananlar yapar. Onlara da birileri söylemeli..
    Cevapla
  • SAMİ Dinç 8 ay önce Şikayet Et
    Ölen insanlar,çocuklar,kadınlar,sakat kalanlar gerimi gelecek.Yaptığı dünyada yanına kar kalacak, iyi ki ahiret var.Önceden müdahale edilecekti.Bade hrabül basra.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Selamün Aleyküm Hayırlı Sabahlar Bizler hangi birini yazalım Rabb'im bize İsrail'in yok olduğunu görmeyi nasip etsin
    Cevapla
  • Aytuğ Berke 8 ay önce Şikayet Et
    Merhamet vicdanda gizlidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çalışma saatlerinde zirveye oynuyor! Türkiye kaçıncı sırada?
CHP'de İmamoğlu-Yavaş yarışında son perde! SGK borçlarında o açık ara önde