Kanser Teşhisinde yapay zeka

İngiltere’de yapılan bir araştırma, nadir görülen bir kanser türü olan retroperitoneal sarkomun agresiflik derecesini belirlemekte, yapay zekanın mevcut yöntemlere göre yaklaşık iki kat fazla başarılı olduğunu ortaya koydu.

Kanser Teşhisinde yapay zeka
Kanser Teşhisinde yapay zeka
GİRİŞ 02.11.2023 10:55 GÜNCELLEME 02.11.2023 11:07

Kanserin önceden teşhisinde yapay zeka adeta çığır açtı. İngiliz doktorlar bir ilke imza attı. Kanser tedavisinde önceden teşhis son derece önemliyken İngiltere'de alanında uzman doktorların yapay zekayla çalışması sonucunda çıplak gözle görülemeyen detayları tanımlayarak kanser teşhisi yüzde 82 oranında doğru sonuçlar verdi. Laboratuvar analizlerinde ise başarı oranı yüzde 44’te kaldı.

ARAŞTIRMALAR OLUMLU SONUÇ VERDİ

Londra’daki Royal Marsden Hastanesi ve Kanser Araştırma Enstitüsü’nden araştırmacılar, bu şekilde tedaviyi iyileştirilebileceğini ve her yıl binlerce kişinin yararlanabileceğini söyledi. Uzmanlar aynı zamanda, diğer kanser türlerinin erken fark edilmesi potansiyelinden de heyecan duyduklarını belirtti. Yapay zeka, meme kanserlerinin teşhisinde ve tedavi sürelerinin kısaltılmasında büyük bir potansiyel gösteriyor.

Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu