Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile görüştü.

GİRİŞ 02.11.2023 21:24 GÜNCELLEME 02.11.2023 21:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi için Kazakistan'ın başkenti Astana'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konakladığı otelde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile bir araya geldi.

Basına kapalı görüşmede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da hazır bulundu.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN, ERDOĞAN-CAPAROV GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile görüşmesinde, Gazze halkına yönelik İsrail'in insan hakları ihlallerine karşı uluslararası toplumun tepkisinin önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi için Kazakistan'ın başkenti Astana'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Görüşmede, Türkiye-Kırgızistan ilişkileri, terörle mücadele, bölgesel ve küresel meseleler ile İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların değerlendirildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Gazze halkına yönelik İsrail'in insan hakları ihlallerine karşı uluslararası toplumun tepkisinin önemli olduğunu ve Türk Devletleri Teşkilatı'nın birlik içinde bölgede insani ateşkes ve barışa giden yola katkı sağlayabileceğini söyledi."

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Das 5 ay önce Şikayet Et
    Türk devletleri önce nükleer silah üretmeli binlerce
    Cevapla
  • Cem 5 ay önce Şikayet Et
    Caparov da ne?! Bu ne biçim iş?!Türk e rus isim takısı?!.Türk Devletleri önce bu isim bozuntularını atarak başlamalı işe!
    Cevapla
  • Akp 5 ay önce Şikayet Et
    Bir ay önce Almanya’da neyaptıgını sor resisssss onaaaaaa.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı