Bakan Fidan'dan KKTC açıklaması: İnsanlık dışı bir izolasyon var

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türk dünyası işbirliğinin giderek kurumsallaştığını ve derinleştiğini belirterek, "Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız ve insanlık dışı izolasyona hep birlikte karşı durmalıyız." dedi.

Bakan Fidan'dan KKTC açıklaması: İnsanlık dışı bir izolasyon var
Bakan Fidan'dan KKTC açıklaması: İnsanlık dışı bir izolasyon var
GİRİŞ 03.11.2023 12:33 GÜNCELLEME 03.11.2023 12:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türk Devletleri Teşkilatının (TDT) 10. Zirvesi öncesinde düzenlenen Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda konuştu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fidan, Teşkilata, "Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız ve insanlık dışı izolasyona hep birlikte karşı durmalıyız." diyerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) destek çağırısında bulundu.

Karabağ'daki son gelişmelere ilişkin, "Türkiye, Azerbaycan'ın yanında durmaya devam edecek." ifadesini kullanan Fidan, Gazze'de yaşanan insanlık trajedisine de dikkati çekti.

Fidan, üye ülkelerin özellikle ticaret, ekonomi, enerji ve ulaştırma alanlarında büyük bir potansiyele sahip olduğuna işaret etti.

"Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkeler arasındaki işbirliğinin hızla kurumsallaşmasından ve derinleşmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz." şeklinde konuşan Bakan Fidan, Orta Koridor'un yatırım açısından daha da cazip hale getirilmesi için çaba gösterilmesinin ve başta Türkmen doğal gazı olmak üzere, Hazar ötesi kaynakların Türkiye ve Avrupa'ya taşınmasının önemini vurguladı.

İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırısına ilişkin, sivillere uygulanan acımasız katliamın kabul edilemez olduğunu dile getiren Fidan, bir an önce koşulsuz ateşkes ilan edilmesi ve Gazze'ye yardımların kesintisiz biçimde ulaşması gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Sami 5 ay önce Şikayet Et
    Hava deniz ve kara üssü acilen kurulmalı ve de tershane
    Cevapla
  • Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Bu adam demiyormu, sadece BM Baris gücüyle Filistine asker yardim edebilirmis. Eeee Kibris da olay olsa ozaman dami öyle? Yani biz HUKUK yoldan gittimiz icin ölümleri izligeciz mi?
    Cevapla
  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs'ta zaten asker ve uslerimiz var.orada zaten galantor devlet olduğumuz için oraya yapılan her mudahele direkt bize yapılmış olur.onun için direkt mudahele etme hakkımız var.
    Cevapla
  • Fahrettin Paşa 5 ay önce Şikayet Et
    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini gözlemci üye olmasına rağmen Türk Birliği zirvesine davet etmediler.
    Cevapla
  • Havalı 5 ay önce Şikayet Et
    Yunan şantaj etmiş.
    Cevapla
  • Bir vatandas 5 ay önce Şikayet Et
    Kibris halkina sordun mu ne dusunuyorlar? Bir an bir gaflete dusun solugu rumun kapisinda alirlar birleselim diye. Kibrisi kibrisililarin insafina birakmayin. Onlarin tarlasi coktan surulmus.
    Cevapla
  • Havalı 5 ay önce Şikayet Et
    Sizin her yıl yunana kaç milyon kişinin tatile gittiğini biliyormusunuz.Her yıl yunana kaç milyon euro bıraktıgınızı bir araştırın.Sonra Kıbrıslı Türklere lâf edin.
    Cevapla
  • Mizah 5 ay önce Şikayet Et
    Pek öyle değil. Ada İngilizler tarafından Rumlara verilince adaya çok fazla Rum taşındı. 1974 Harekatına kadar Türkler sahipsizdi . Yıllarca pek dönüp bakmadık. Rumların elinde oyuncak oldular. Ancak 1960 ihtilal sonrası CHP'den ülkeyi geri alınca devlet sahip çıkmaya başladı. Mukavemet teşkilatı o yıllarda kuruldu. Gizlice asker gönderildi. Tarihe bakıp öyle yorum yazmak lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar