İsrail'den cuma namazı için toplanan Filistinlilere saldırı

28 gündür Gazze'yi aralıksız şekilde bombalayan İsrail, Mescid-i Aksa'da da zulme devam ediyor. İsrail polisi, geçen haftalarda olduğu gibi bu hafta da cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya gelen Filistinlilere gaz bombasıyla saldırdı.

İsrail'den cuma namazı için toplanan Filistinlilere saldırı
İsrail'den cuma namazı için toplanan Filistinlilere saldırı
GİRİŞ 03.11.2023 14:21 GÜNCELLEME 03.11.2023 14:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere yine kısıtlamalar getirdi.

Mescid-i Aksa çevresinde kısıtlamalarını sürdüren İsrail polisi, geçen haftalarda olduğu gibi bu hafta da cuma namazını burada kılmak isteyen Filistinli gençleri engelledi.

Eski Şehir bölgesinde demir bariyerlerle yoğun güvenlik önlemleri alan İsrail güçleri, sabah saatlerinden itibaren Filistinli gençlerin hatta zaman zaman yaşlı Filistinlilerin de Aksa'ya girişine izin vermedi.

Mescid-i Aksa'nın dış kapılarına da kontrol noktaları kuran İsrail polisi, Eski Şehir'in ara sokaklarında da önemli ölçüde konuşlandırıldı. Aksa'ya alınmayan Filistinliler ile İsrail polisi arasında sözlü sataşmalar yaşandı.

Cuma namazı için Aksa'ya alınmayan yüzlerce Filistinli, namazlarını Mescid-i Aksa'yı karşıdan gören Ra's el-Amud Mahallesi'ndeki camide ve caminin çevresindeki kaldırımlarda kıldı.

Aksa'nın yakınlarındaki Vadi el-Cevz Mahallesi'nde namaz kılmak isteyen Filistinlilere İsrail polisi, göz yaşartıcı gaz ve TOMA'dan sıkılan pis kokulu sularla müdahale etti.

AA muhabirine konuşan Filistinli Emir Burkan, sadece Mescid-i Aksa'da namaz kılmak istediğini ancak İsrail polisinin buna izin vermediğini söyledi.

İsrail polisinin kendisini darbettiğini söyleyen Burkan, "Ben silah taşımıyorum buraya olay çıkarmaya gelmedim. 60 yaşındayım, hastayım. Mescid-i Aksa'da namaz kılmak istiyorum. Gidip nerede ibadet edeyim? Ağlama duvarına mı gideyim?" diye konuştu.

Burkan, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlerin üzerinde hakimiyet kurmak için keyfi uygulamalara başvurduğunun altını çizdi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili de, İsrail polisinin sadece yaşlıların namaz kılmak için Mescid-i Aksa'ya girmesine izin verdiğini, İsrail'in kısıtlamaları nedeniyle Aksa'nın avlularının neredeyse boş kaldığını belirtti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Dünyadaki müslümanım diyen topluluklar utansın Müslümanım diyen buna seyitci kalamaz. Nasıl müslümansın vicdanın dinin nerde allahın emri neede Zalime göz yum müslümanım de bumu müslümanlık
    Cevapla
  • AHMET ATEŞ 5 ay önce Şikayet Et
    yahudi devleti müslümanlar birleşince yerle bir olacak İNŞAALAH.
    Cevapla
  • Yazık bize 5 ay önce Şikayet Et
    Küffarın işi müslümanlara zulüm geri kalan müslümanların işi sadece izlemek mi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! İlk 11'ler
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok