DSÖ'den açıklama: Dehşete düştük!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ''Gazze'de Şifa Hastanesi yakınındaki saldırı karşısında dehşete düştük'' ifadelerini kullandı.

DSÖ'den açıklama: Dehşete düştük!
DSÖ'den açıklama: Dehşete düştük!
GİRİŞ 03.11.2023 21:15 GÜNCELLEME 03.11.2023 21:15
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi'nde binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yakınında hastaları tahliye eden ambulans konvoyuna düzenlenen, ölüm ve yaralanmalara neden olan saldırı karşısında tamamen dehşete düştüklerini belirtti.

Ghebreyesus, X sosyal medya platformundan İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurmasına ilişkin paylaşımda bulundu.

"Şifa Hastanesi yakınında hastaları tahliye eden ambulans konvoyuna düzenlenen, hasar, ölüm ve yaralanmalara neden olan saldırı karşısında tamamen dehşete düştük" ifadelerini kullanan Ghebreyesus, hastalar, sağlık çalışanları ve tesisler ile ambulansların her zaman korunması gerektiğini yineledi.

Ghebreyesus, İsrail ile Filistin arasında devam eden gerilim karşısında ateşkesin derhal sağlanması çağrısında bulundu.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurduğu, ölü ve yaralıların olduğu bildirilmişti.

Alınan bilgiye göre, İsrail ordusunun, Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını bombalaması sonucu can kayıpları yaşanmıştı.

İsrail'in Şifa Hastanesi giriş kısmına yönelik saldırısı, Mısır'da tedavi görmek üzere yaralıları taşıyan ambulans konvoyunun yola çıkacağı sırada gerçekleşmişti.

Saldırı sonucu, yaralıları taşıyan ambulanslarda da ciddi hasar oluşmuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bir avuc israili susturamadiniz yaziklar olsun size katil israil soyun kokun kurusun insaALLAH tibbi destek veremiyorsunuz seyirci kaliyorsunuz ABD ile bir olup yardimlarinizi kesip oturda bilirsiniz iki yuzluler
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Neye düşmüş neye ? Sonuç?
    Cevapla
  • can karacurun 5 ay önce Şikayet Et
    siz dehşeti ölüm meleği geldikten sonra göreceksiniz kafirler
    Cevapla
  • Yatırım Hesap 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlar israilin köpekleri
    Cevapla
  • nasri 5 ay önce Şikayet Et
    Allah sizi kahreylesin. Nasıl da dalga geçiyorsunuz acımızla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı