Pentagon, İsrail'den izahat istedi: Neden Cibaliye'yi vurdun?

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkililerinin, İsrail ordusundan, Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik ilk saldırının nedenlerine yönelik açıklama istediği belirtildi.

Pentagon, İsrail'den izahat istedi: Neden Cibaliye'yi vurdun?
Pentagon, İsrail'den izahat istedi: Neden Cibaliye'yi vurdun?
GİRİŞ 04.11.2023 09:23 GÜNCELLEME 04.11.2023 09:26
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

ABD merkezli Politico dergisinin, Beyaz Saray'dan bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Pentagon, İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik ilk saldırısının ardındaki düşünce ve süreç hakkında bilgi talebinde bulundu.

Yetkili, Pentagon'un ayrıca İsrail'den, "sivillerin zarar görmemesini sağlamak için çaba sarf etmesini" istediğini söyledi.

Politico'ya açıklamalarda bulunan ABD Temsilciler Meclisinin Demokrat Partili bir üyesi de ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, özellikle Cibaliya Mülteci Kampı'na yapılan saldırının ardından İsrail hükümetiyle özel görüşmelerde, saldırıları yavaşlatmaları konusunda baskı yaptığını dile getirdi.

Temsilciler Meclisi üyesi, Demokratların, saldırıların devam etmesi durumunda İsrail'i cezalandırmak için bazı önlemleri tartıştığını ve gerektiğinde belli mekanizmaların devreye konulabileceğini sözlerine ekledi.

Pentagon Basın Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder de perşembe günü basına yaptığı açıklamada, "İsrail de dahil olmak üzere ortaklara, askeri yardım sağladığımızda bu desteğin, savaş hukuku ve sivillerin korunmasıyla ilgili yükümlülükler de dahil olmak üzere uluslararası hukuka uygun olarak kullanılması gerektiğini açıkça belirtiyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Cibaliye Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıda 100'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, İsrail saldırıyı üstlenerek, kampta bulunan Hamas yetkilisini hedef aldığını iddia etmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 30
  • Ömer 8 ay önce Şikayet Et
    Yalana Bak izahat istemiş Zaten bilgisi var Şeytanliga bak
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Savaşan Amerika'dır. İsrail piyon. Yapılan her katliam Amerika'nın bilgisi dahilinde ve birinci derecede sorumludur. İzahat isteyecekmiş! Kimi kandırıyorsunuz siz?
    Cevapla
  • Haydar 8 ay önce Şikayet Et
    Ey yüce kafirler bu yaptıklarınızı kendiniz yaşamadan ALLAH pis habis ruhlarınızı almayacak.Bundan emin olun.Kafir şaronun nasıl geberdiğini ibretle Dünya gördü.Çocuk kadın katletmeye devam edin edenleri desteklemeye devam edin.
    Cevapla
  • ey musluman 8 ay önce Şikayet Et
    oldurdukleri yetmiyor birde dalga geciyorlar.
    Cevapla
  • Morelli 8 ay önce Şikayet Et
    Haha ne komik isin icinde amarikada var dunyaya aptal yerine aliyor bu zionistler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'dan tarihi geri adım! Türkiye'nin hamlesini resmen kabul ettiler
Yılmaz Özdil'den bunları duymak da varmış! Türkiye'nin gururu Selçuk Bayraktar....