ABD, Filistin devleti kurulmasını teklif etti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tel Aviv'deki basın toplantısında, İsrail ile Filistin arasında barışı sağlamanın tek yolunun Filistin halkının kendi devletini kurması olduğunu söyledi.

ABD, Filistin devleti kurulmasını teklif etti
ABD, Filistin devleti kurulmasını teklif etti
GİRİŞ 04.11.2023 17:18 GÜNCELLEME 04.11.2023 17:18
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Haftaya Türkiye'ye de gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 7 Ekim'den sonra ikinci kez gittiği İsrail'de konuştu.

Başkent Tel Aviv'deki basın toplantısında, İsrail ile Filistin arasında barışı sağlamanın tek yolunun Filistin halkının kendi devletini kurması olduğunu söyleyen Blinken, İsrail'in de Filistin'in de güvenliğinin tek garantörünün bu çözüm olduğunu belirtti.

Blinken, "Şiddet döngüsünü sonsuza kadar sona erdirmenin tek yolu bu." dedi.

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonu sonrası İsrail, Gazze'ye bombalar yağdırdı. Tel Aviv yönetimine ilk günden itibaren her türlü desteği veren Washington yönetimi; İsrail'in hastane, cami, okul, kilise dinlemeden kadınları ve çocukları katletmesi ABD'yi de uluslararası kamuoyunda zor duruma düşürdü. Eleştirilerin hedefindeki Biden yönetimi, tutumunu biraz da olsa "insani" tarafa çekti. Ateşkese yanaşmasalar da Refah'tan insani yardım TIR'larının girmesi için çatışmaya aralar verilebileceğini ifade ettiler.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 51
  • Faruk 6 ay önce Şikayet Et
    En etkili ve en iyi çözüm hiç elini sıcak sudan soğuk suya somadan,boykot yapmak kardeşim biz müslümanlar savastan korkuyorsak en basit en kolay yol boykottur.ama işte bunu yapmak için ise İslam birligini sağlanak şart.oda zor tabiki .eee adam boşuna hilafeti kaldirmadi ,birdaha müslümanlar birlik olup da birlikte hareket etmesinler aslan misali hepsini tek tek avlayayim dedi bati
    Cevapla
  • İbrahim sahin 6 ay önce Şikayet Et
    Osmanlının,SIYONİST YAHUDİLERİ ,İSPANYOLLARIN KATLİAMINDAN KURTARMASININ NE KADAR YANLIŞ OLDUĞU, ALMANLARIN ise soykırım yapmakta haklı olduģu ortaya çıkmıştır.
    Cevapla
  • Faruk 6 ay önce Şikayet Et
    Öyle olmaz bize uymaz .ne demişler it itligini yapar .bizim kanimizda itlik yok.cunku bizim dinimiz kimolursa olsun yardıma ihtiyacı varsa yardım etmek nerde bir maxlum varsa destek olmaktır.herkes kendine yakışanı yapar.
    Cevapla
  • Osamanli 6 ay önce Şikayet Et
    Zaten Filistin bir devletin ve senin ne isin var Turkiyede
    Cevapla
  • Adem 6 ay önce Şikayet Et
    Her zaman söyledim. Yine söylüyorum. Savaş çıkaran hangi ülke ise Savaşı o ülkeye taşıycaksın. Onlarda o acıyı çocuk acısını tatmalı.Sokaklara bara gece kulübüne hatta ve hatta ibadethanelerini onlar içinde iken yakıp bombalıycaksın ki bak bakalım kendi derdinden başkasına dönüp hırlaya bilir mi.O yüzden bu siyonistlerin Düşmanı olan her ülke birleşip harekete geçmeli bir an önce.
    Cevapla
  • Kılıç Ali 6 ay önce Şikayet Et
    Amerika deccaldir İsrail iblistir hepsi Yok edilmediği sürece bu dünyaya rahat yüzü yoktur dünyanın her yerinde bu kâfirler yok olmadan insanlık asla insanca yasayamaz
    Cevapla
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    ABD ve yandaş larinin kökü nu kurutmak gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski Mossad Başkan yardımcısından itiraf: Savaşı kaybettik İsrail ekonomisi çöküyor
Hayvan kesim merkezindeki o görüntülere soruşturma başlatıldı