Obama'dan Gazze açıklaması: Hepimiz suç ortağıyız

Filistinlilerin başına gelenlerin kabul edilemez olduğunu söyleyen Eski ABD Başkanı Obama, kalıcı barış konusunda başarı sağlayamadıklarını ve kimsenin elinin temiz olmadığını söyledi.

GİRİŞ 05.11.2023 14:04 GÜNCELLEME 05.11.2023 14:49
Bu Habere 187 Yorum Yapılmış

Eski ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarına ilişkin dikkati çeken ifadelere imza attı. Katıldığı bir programda konuşan Obama, "Sorunu çözmek istiyorsanız, gerçekleri anlamalısınız." ifadesini kullandı. Yaşananlardan dolayı "kimsenin elinin temiz olmadığını" belirten Obama, "Hepimiz bir dereceye kadar suç ortağıyız." diye konuştu.

"HAMAS'IN SALDIRISI KORKUNÇTU AMA FİLİSTİNLİLERİN BAŞINA GELENLER KABUL EDİLEMEZ"

Eski Amerika lideri, Hamas'ı kınarken, aynı zamanda Gazze'deki masum sivillerin yaşadıklarını anladığını dile getirdi. "Hamas'ın yaptığı korkunçtu ve bunun hiçbir haklı gerekçesi yok." diyen Obama, şöyle devam etti:

"Gerçek olan şu ki, işgal ve Filistinlilerin başına gelenler ise kabul edilemez."

"ORTA DOĞU'DA NİHAİ BARIŞI SAĞLAYAMADIK"

Obama ayrıca, Orta Doğu'daki çatışmanın "herkes için ahlaki bir hesaplaşma" olduğunu sözlerine ekledi:

"Bütün bunlar, hem İsrailliler hem de Filistinliler için kalıcı bir barışın sağlanmasında onlarca yıldır süren başarısızlığın bağlamında gerçekleşiyor. İsrail için gerçek güvenliğe, var olma hakkının tanınmasına, işgalin sona ermesi ve Filistin halkı için yaşanabilir bir devletin ve kendi kaderini tayin hakkının yaratılması temelinde bir barış."

"CESET GÖRÜNTÜLERİ HEPİMİZİ AHLAKİ HESAPLAŞMAYA ZORLUYOR"

62 yaşındaki politikacı, "Şimdi itiraf edeyim, bu katliam karşısında tarafsız kalabilmek mümkün değil." diyerek şu şekilde konuştu:

"İyimser olmak çok zor. Yas tutan ailelerin, enkaz altından çıkarılan cesetlerin görüntüleri hepimizi ahlaki bir hesaplaşmaya zorluyor."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 187
  • M.i 5 ay önce Şikayet Et
    Hem Bob projesi diyeceksin hem kalıcı barış hepiniz kiralık İsrail maşası liderlersiniz yazıklar olsun kefereler bu dünya size mutluluk vermeyecek ya ahiret o gazzede yaptığınız Katliamda akıttığınız kanlar size cehennem de yanarken içeceğiniz su olacak bunu Rabbimin azabıyla tadacaksınız bundan kurtuluşunuz olmayacak
    Cevapla
  • Hekim 5 ay önce Şikayet Et
    Şeytanın çocuğu.
    Cevapla
  • ABD'yi KimYönetiyor 5 ay önce Şikayet Et
    ABD Başkanlığına aday olan her aday, hakketen başkan olmak istiyorsa, o kanlı elleri ve çizmeleri değil sadece öpmek, yalamak zorundadır.. çünkü, ABD'yi ABD'liler yönetmiyor.. Gazze Olayları, gösterdiki, ABD'yi Siyonistler yönetiyor..
    Cevapla
  • Almancı 5 ay önce Şikayet Et
    Vay beee, başına taş mı düşmüş bunun? O da iki dönem iktidarda kaldı, umutlar vaad ederken insanlığı hayal kırıklığına uğrattı! Bir deyim vardır: Kral güçlü değil, sadece dikkati gerçek güçten iktidardan uzaklaştırır! O da buna göre görevini fevkalade yerine getirmiştir.
    Cevapla
  • Kurdi 5 ay önce Şikayet Et
    Sizin nihai barış dediğiniz herkesin sömürgenize işgalinize boyun eğmesi.pusulanız yokki doğruyu bulasınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...