ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Türkiye'ye gelmeden önce 'plansız' ziyaret

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis ile bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Türkiye'ye gelmeden önce 'plansız' ziyaret
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Türkiye'ye gelmeden önce 'plansız' ziyaret
GİRİŞ 05.11.2023 18:45 GÜNCELLEME 05.11.2023 21:59
Bu Habere 195 Yorum Yapılmış

Rum basınında yer alan haberlere göre, Blinken, Orta Doğu ülkelerine yaptığı ziyaretler kapsamında özel uçakla Larnaka'ya gelerek burada kısa süreli olarak Hristodulidis ile görüştü.

Rum resmi Kıbrıs Haber Ajansı, Hristodulidis ile Blinken'ın, GKRY'nin uygulamaya koymaya çalıştığı denizden Gazze'ye insani yardım koridoru inisiyatifini masaya yatırdıklarını bildirdi.

Bazı Rum internet siteleri haberlerinde, Blinken'ın Güney Kıbrıs'a "plansız" bir ziyaret gerçekleştirdiği, Hristodulidis ile uçakta kısa bir görüşme yaptıktan sonra Türkiye'ye gitmek üzere ayrıldığı bilgisine yer verdi.

BİR SÜRPRİZ ZİYARETTE IRAK'A!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) ardından bir sürpriz ziyarette Irak’a düzenledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu turu çerçevesinde İsrail ve Ürdün ziyaretlerinin ardından sürpriz ziyaretlerine devam ediyor. Türkiye’yi ziyaret etmesi beklenen Blinken, sürpriz bir şekilde ziyaret ettiği Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) ardından yine sürpriz bir şekilde Irak’a geldi. Blinken, başkent Bağdat’ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile bir araya geldi.



Bağdat Uluslararası Havaalanı'na inen Blinken’ın çelik yelek giydiği ve askeri helikopterle Yeşil Bölge'ye gittiği aktarıldı. Sudani ile görüşmesi öncesi Bliken’ın ABD’nin Irak büyükelçisinden ABD askerlerinin bulunduğu askeri üslere yönelik saldırılar hakkında bilgi aldığı ifade edildi. Blinken’ın Irak’ın ardından Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor.

RAMALLAH'TA SÜRPRİZ GÖRÜŞME

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu turu kapsamında Batı Şeria'ya ziyaret gerçekleştirdi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü.

Filistin Devlet Başkanlığı Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Blinken ve Abbas, Batı Şeria'da bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "güvenlik gerekçeleriyle" Blinken'ın ziyareti tamamlanıncaya kadar herhangi bir detay paylaşılmadığını ifade etti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 195
  • Azize 5 ay önce Şikayet Et
    Etraf ülkeleri kandırmaya çalışıyor ortadoğuyu kendi işlerine göre şekillendirecek şer boşa dolaşmıyor o tilki hepimizi sömürge yapacaklar sömürge olanların da başını kaldırmaya aklar bunların Allahın para paraya tapıyorlar
    Cevapla
  • Bandırmalı 5 ay önce Şikayet Et
    Ne yapacağını şaşırmış serseri mayın gibi dolaşıyor.... 3 günde hallederiz dedikleri rehine işi bir aydır çözülemeyince paniklediler...
    Cevapla
  • Kamil 5 ay önce Şikayet Et
    Bir Youtuber'in anlattığına göre ABD , Rusya'ya Ukrayna konusunda anlaşabileceklerine dair zeytin dalı uzatıyormuş , Zelenskiy'e bu meseleyi uzatma , Ukrayna'nın Doğusu Rusya'ya kalsın diyormuş . ABD filosunu Doğu Akdeniz'e yönlendirmeye başladı .
    Cevapla
  • deli dumrul 5 ay önce Şikayet Et
    bu iti Türkiye arkasına bakmadan yollmalı bölgede planı biz yaparız senin ülken nere kimin evine müdehale ediyon demeli. Reis vur tekmeyi bu ite.
    Cevapla
  • Burak 5 ay önce Şikayet Et
    Zenginler savaşır fakirler olur bu hep böyledir dini biz isyan etmeyelim diye one sürerler onlar kafirlerle el sıkışır Allah bunlara izin verir devran hep böyle doner eminim Abbas sıcak yemeğini yedikten sonra yatiyordur manda yoğurdu yiyip badem sütü iciyordur bizde Allah im sabır ver yardım gönder diye dua ediyoruz onları beslemeye devam ediyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak