Fidan ABD'den acil ateşkes istedi

Hakan Fidan ve Blinken görüşmesinin detayları belli oldu. Türkiye ABD'den acil ateşkes istedi...

GİRİŞ 06.11.2023 15:12 GÜNCELLEME 06.11.2023 17:11
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasında bugün Ankara’da gerçekleşen görüşmede başta Gazze olmak üzere bölgesel gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı. 

ACİLEN TAM ATEŞKES İSTEDİ

Dışişleri Bakanı Fidan, bugünkü görüşmede ABD’li mevkidaşı Blinken’a, İsrail’in Gazze’de sivilleri hedef almasının ve insanları yerlerinden etmesinin önlenmesi, acilen tam ateşkes ilan edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Gazze konusunda görüş teatisinde bulunulan görüşmede, sivillerin zarar görmemesi, insani yardımların sürekli ve kesintisiz biçimde ulaştırılmasının temini konusunda her iki taraf da görüş birliği  içinde olduklarını teyit etti. 

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM KONUSU

Görüşme hakkında bilgi veren diplomatik kaynak, “Türkiye ve ABD, Gazze’de sivillerin zarar görmemesi, insani yardım ulaştırılmasının gerekliliği ve iki devletli çözüm konusunda mutabık. Bugünkü görüşmede iki devletli çözüm için birlikte çalışmanın gereği de vurgulandı” dedi. 

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Fidan, ABD’li mevkidaşı Blinken’a Gazze’de sivil hedeflerin bombalanmasının, alt yapının tahrip edilmesin kabul edilemez olduğuna da dikkati çekti.

Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşmede İsveç’in üyeliği çerçevesinde NATO’nun genişleme sürecinin, ikili ve bölgesel konuların da ele alındığı kaydedildi.

GÖRÜŞME 2,5 SAAT SÜRDÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesi bitti. Fidan ve Blinken, Dışişleri Bakanlığında, baş başa ve heyetler arası görüşmeler yaptı. İki bakanın saat 10.38'de başlayan baş başa ve heyetler arası görüşmeleri yaklaşık 2,5 saat sürdü.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 107
  • urfalimuslum 5 ay önce Şikayet Et
    İnşallah aba altından sopa göstermişizdir. Bunlar rahatlarının bozulmasını istemezler .bunlara güç gösterisi ,tehdit işler anca.
    Cevapla
  • selahaddin 5 ay önce Şikayet Et
    uzerinde 350 ucak olan gemiyi batiracaksin bir sekilde bak bakalim ne oluyor
    Cevapla
  • Mete Han 5 ay önce Şikayet Et
    Arka planda neler konuşuldu bilmem. Ancak yapılan açıklamalar boş.
    Cevapla
  • Cihad 5 ay önce Şikayet Et
    Filistinliler durmayin,ya var olun yada yok olun,her sene ölmek olmaz,artik bitirin.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Kafir iki buçuk saat ne istedi ne dehdidi yaptı bilinmeli boşuna gelmedi bizim ve islam dünyasının fravunu
    Cevapla
  • Allah CC izniyle 5 ay önce Şikayet Et
    İnsan görünümlü canı yaratık siyonist israilin masum bebek çocuk kadın yaşlı demeden acımasızca Filistin soykırımı Filistinli katliamının sonunda İsrail'in canı yaratık lideri netenyahunun bizzat İsrailliler tarafından telaviv meydanında..sini İsrail'in karışması ve en önemlisi İsrail'in sadık ...ABD nin beklenen 52 ye CCCP nin bölünmesine rahmet okutacak şekilde parçalanma bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...