Hakan Fidan ve Blinken görüşmesi dünyanın gündeminde: Türkler bunu biliyor!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD'li mevkidaşı Anthony Blinken ile bir görüşme gerçekleştirdi. 2,5 saat süren görüşme ve öncesinde yaşananlar dünyanın gündemindeydi. Yunan basını tokalaşma anına dikkat çekerken bir detay daha çok konuşuldu.

GİRİŞ 07.11.2023 11:14 GÜNCELLEME 07.11.2023 11:14
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD'li mevkidaşı Anthony Blinken ile bir görüşme gerçekleştirdi. 2,5 saat süren görüşme ve öncesinde yaşananlar dünyanın gündemindeydi. Yunan basını tokalaşma anına dikkat çekerken bir detay daha çok konuşuldu.

Blinken'ın karşılamada yaşadığı şaşkınlık uluslararası basında da yankı buldu. Yunan basını tokalaşma anına dikkat çekerken Al Jazeera ise soğuk karşılamanın nedenini açıkladı.

ERDOĞAN'DAN BLİNKEN'E RET

"Yahudi kimliğimle buradayım" diyerek gittiği Tel Aviv'de İsrail terörüne arka çıkan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ankara'da teamüllerin dışında, Dışişleri Bakanı veya üst düzey bir Türk yetkili olmadan karşılandı. Fidan, kendisine sarılmaya ve öpmeye çalışan Blinken'ı engelledi.

Blinken'ın Türkiye ziyareti dünya basınında da gündem oldu. Al Jazeera, BlinkenIı Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından reddedildiğini yazdı.

'TÜRKLER BUNU BİLİYOR'

Doha Lisansüstü Çalışmalar Enstitüsü'nde kamu politikası profesörü Tamer Qarmout ise Al Jazeera'ye "Blinken'ın ana misyonu İsrail'e daha fazla zaman kazanmaktı. Türkler bunu biliyor. Bu yüzden soğuk karşılandı." ifadelerini kullandı.

Yunan Pronews, Blinken'ın sarılma talebinin Hakan Fidan tarafından geri püskürtüldüğünü yazdı.

KAYNAK: SABAH
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 107
  • Sanem Tekin 6 ay önce Şikayet Et
    Gazze'de onzavallı insanları katledip birde karanlikda birakdiniz ya .havaalanin işiklarinin açılmaması da buna tepkidir.Allah kahredecek sizi.yurtsuz vatansız kalırsınız inş.
    Cevapla
  • Kenan 6 ay önce Şikayet Et
    Siyonist, katil, blinken bir daha Türkiye topraklarını kirletme. İTrail ile birlikte ena abd de KATLİAMLARDAN sorumludur. ve bu saatten itibaren İNSAN HAKLARI lafı etmeyin. siz insan olamazsınız. Bırakın insan haklarını insanlar savunsun. Köpekler ise kemik peşinde
    Cevapla
  • Ömer 6 ay önce Şikayet Et
    Gonderseler bir daha gelmez
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    RABBİM doğrunun ve hakkın yanında
    Cevapla
  • Barış bakıoğlu 6 ay önce Şikayet Et
    Yiğitler dik durun , Elhamdülillah
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 6 ay önce Şikayet Et
    Allah vermesin de savaş çıkarsa ilk vuracağımız yerler israil ve yunanistan olmalı
    Cevapla
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    Ermenistan da var arkada geri donüp ugraştırmasın bizi. ;)
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Topla roketle değil. Direk en ağır silahımızla. Bitirici vuruş. Yoksa savaş bitmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Otoyol ve köprü geçiş ücretleri değişti! Yeni fiyatlar bu gece yarısı yansıtılacak
Futbol dünyasında bir devir Arda Güler için sona eriyor