Scholz SUNTAT Mannheim Genel Merkezi’ni ziyaret etti

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz SUNTAT Mannheim Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

GİRİŞ 07.11.2023 11:08 GÜNCELLEME 07.11.2023 11:14

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz SUNTAT Mannheim Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

SUNTAT Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Baklan, Naciye Baklan ve Güner Baklan-Koparan, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ve heyetini kapıda karşıladı.

300’e yakını Almanya’da olmak üzere toplamda 1800 çalışanı ve 3200 adet ürün yelpazesiyle 37 yıldır hizmet veren sektörün öncü markalarından SUNTAT, Şansölye ve heyetini genel merkezinde ağırladı.

1986 yılında Baklan Kardeşler tarafından kurulan, Türk ve Akdeniz gıda ürünlerini üretip uluslararası piyasada pazarlayan SUNTAT’ın yönetici ve çalışanlarıyla bir araya gelen Scholz, ziyaretinin ardından ise şunları söyledi:

“Benim için çok özel bir ziyaret oldu. Başarılı bir gıda şirketi olan Suntat’a Alman ekonomisine olan katkılarından dolayı teşekkür ederim.

Bunun sadece gurur verici bir şirket tarihi değil, aynı zamanda çok başarılı bir entegrasyon örneği olduğuna ve bu nedenle üzerine inşa edebileceğimiz birtakım şeyler olduğuna inanıyorum. Çok spesifik ekonomik konulardan konuştuk. Bunlar, ülkemiz için önemli ve kurumsal gelişimlerle ilgili olmasının yanısıra çalışanlar için daha da geliştirebileceğimiz imkanları da içeriyordu.   

Mesleki eğitim yoluyla Almanya’da doğal olarak iş gücü elde ettiğimiz gerçeğini dikkate alarak, gençlerimizin okuldan sonra attıkları adımlardan ve aynı zamanda iş gücü açığı olan Almanya’ya vasıflı işçilerin göçüyle ilgili imkânları kullanarak yeni fırsatlar yaratabileceğiz. Benim için iyi ve çok cesaret verici bir ziyaretti.“ diye vurguladı.

Şansölye Scholz, SUNTAT ziyaretinin ardından Türk İşverenler Derneği Rhein-Neckar e.V. temsilcileriyle ekonomik konuların yanı sıra göçmenlerin yatırımları ve ekonomiye katkıları gibi başarı öykülerinin de yer aldığı bir programa katıldı.

Programın ardından basına açıklama yapan Scholz, “Bunun ülkemiz için iyi bir işaret olduğunu düşünüyorum.” dedi. Ayrıca SUNTAT Yönetim Kurulu ve TID Türk İşverenler Derneği e.V. Başkanı   Mustafa Baklan, bölgemizde bulunan işverenlerin sorunları olan kalifiye eleman yetersizliği, ithalattaki  sorunlar, gümrüklerde karşılaşılan sorunlar, bürokrasideki sorunlar, vize sorunları, aile birleşimi, eğitimdeki sorunlar ve sağlık sorunlarını içeren bir  dosyayı da Şansölye Olaf Scholz’a takdim etti.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den ABD'de kritik temas! Fuat Oktay: Bazı hazırlıklar yapıldı! Artık zamanı geldi
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!