Kremlin'den Gazze'de ateşkes açıklaması

Peskov, Gazze Şeridi'nde çatışmalara insani ara verilmesi gerektiğini belirterek, "Durum son derece gergin ve insani açıdan felaket niteliğinde." dedi.

Kremlin'den Gazze'de ateşkes açıklaması
Kremlin'den Gazze'de ateşkes açıklaması
GİRİŞ 07.11.2023 14:13 GÜNCELLEME 07.11.2023 14:55
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

 Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Gazze Şeridi'nde çatışmalara insani ara verilmesi gerektiğini belirterek, "Durum son derece gergin ve insani açıdan felaket niteliğinde." dedi.

Peskov, başkent Moskova'da İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İNSANİ AÇIDAN FELAKET

İsrail ordusunun "askeri operasyonunun" devam ettiğini söyleyen Peskov, "Bu durumda çatışmalara insani ara verilmesi ve Gazze'deki sivil halkın insani ihtiyaçlarının karşılanması bizim için çok önemli. Elbette, Rus vatandaşlarının Gazze'den ayrılma imkanına sahip olması da bizim için önemli. Diplomatlarımız bunun için çalışıyor. Durum son derece gergin ve insani açıdan felaket niteliğinde." ifadelerini kullandı.

Peskov, bir gazetecinin "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bölgedeki ülke liderleriyle temasları planlanıyor mu?" sorusuna, "Temaslar çalışma düzeyinde her gün sürüyor, en üst düzeyde temaslar planlanmıyor." yanıtını verdi.

Çatışma bölgesine insani yardım sağladıklarını belirten Peskov, bu yöndeki çalışmalara devam edeceklerini dile getirdi.

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • maho 5 ay önce Şikayet Et
    bizim yandaşların Amerikancı olduklarını Rusya ve Çin zaten biliyor
    Cevapla
  • emin 5 ay önce Şikayet Et
    yav birşey kimsenin yapacağı yok... ALLAH O FİLİSTİNE YARDIM ETSİN.... BİZDEN Bİ YARDIM GİTMEZ
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Sayın Peskov acaba biliyormu bütün dünyanın(Batı+ısla alemi) Rusya ve Çine saldıracaklarını? Siyoniste çünkü sadece engel olarak bu iki devlet kaldı. Ardından yol serbest.
    Cevapla
  • Hamidiye 5 ay önce Şikayet Et
    Bu rus kafiri müslümanları günahı kadar sevmez. Sevselerdi münafık esatla birlikte suriyede 1 milyon müslümanı katletmezlerdi. Bunlar için herşey maddi çıkar ve menfaattir. Filistini kullanarak türk halkını gazlayıp abd ile savaştırmak istiyorlar. Bu planı rus kafiri ve iran münafığı beraber yaptılar. Abd ve israilin azgın dostlarıdır bunlar. Ukrayna olayını kapatmanın peşindeler
    Cevapla
  • Murat 5 ay önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra ateş kessen ne olur, madem öyle, dişe diş, kana kan....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!