BM'den, 4 çocuğunu ve 3 kardeşini kaybeden AA kameramanına başsağlığı

BM Cenevre Ofisi Sözcüsü Alessandra Vellucci, İsrail'in Gazze'nin merkezindeki El-Megazi Mülteci Kampı'nı hedef alan 5 Kasım'daki saldırısında 4 çocuğunu ve 3 kardeşini kaybeden AA kameramanı Muhammed el-Alul'a başsağlığı diledi.

BM'den, 4 çocuğunu ve 3 kardeşini kaybeden AA kameramanına başsağlığı
BM'den, 4 çocuğunu ve 3 kardeşini kaybeden AA kameramanına başsağlığı
GİRİŞ 07.11.2023 18:26 GÜNCELLEME 07.11.2023 19:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Vellucci, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında AA muhabirinin, "Cumartesi günü Gazze'de bir başka mülteci kampı olan El-Megazi Mülteci Kampı hava saldırısının hedefi oldu. Bu saldırıda Anadolu Ajansı'ndan meslektaşım Muhammed el-Alul'un evi yıkılırken, el-Alul 4 çocuğunu ve 3 kardeşini kaybetti. Sivil kayıplar devam ederken, İsrail'e uluslararası hukuka uygun hareket etmesi yönündeki çağrıların yetersiz kaldığını düşünüyor musunuz? Ayrıca BM, sivillerin karşılaştığı zararı en aza indirmek için İsrail'i yasalara uygun hareket etmeye çağırmak yerine zorlamak için ne gibi adımlar atabilir?" sorusunu yanıtladı.

AA kameramanı el-Alul'un hava saldırıları sonucu 4 çocuğunu ve 3 kardeşini kaybettiğine ilişkin haberleri gördüklerini belirten Vellucci, "Bunun için çok çok üzgünüz ve meslektaşınıza ve ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.

Vellucci, Gazze'de yakınlarını kaybeden ilk gazetecinin el-Alul olmadığını üzülerek ifade ettiğini söyledi.

Filistin-İsrail çatışmasında ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydeden Vellucci, dün BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sivillerin, hastanelerin, BM tesislerinin, barınakların ve okulların korunması yönündeki çağrısını son derece yüksek sesle yinelediğini hatırlattı.

Vellucci, "Meslektaşlarımız, Gazze'deki sivillerin durumunun daha iyi olması çalışıyoruz. Çok ihtiyaç duyulan insani ateşkesi hayata geçirmek için yürüttüğümüz önemli çalışmanın altını çizmek istiyorum." dedi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Hak 5 ay önce Şikayet Et
    Birleşmis itler
    Cevapla
  • Fatih 5 ay önce Şikayet Et
    Birleşmiş illetler
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 5 ay önce Şikayet Et
    Reisin söyledigi gibi Dünya 5 ten büyük kokuşmuş BM..ne işe yarıyor?Yahudi kazanı bunlar..
    Cevapla
  • rasim 5 ay önce Şikayet Et
    bu gazeteci İsraili savaş suclari mahkemesine vermesi gerekir sade bu değil öldürülen aileler mahkemeye baş vurması gerekir hamas suclu ise hamasin askerlerinin peşine gitmesi gerekir sivil halkı katletmek suçtur hemen mahkemeye gifilmesi gerekir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi