Hamas'tan Beyaz Saray'a Gazze cevabı: Hiçbir güç bu gerçeği değiştiremez

Beyaz Saray'ın, Gazze'nin geleceğinde Hamas'ın denklemin bir parçası olamayacağı, buradaki yönetim şekline dair istişarelerin devam ettiği yönündeki ifadelerine Hamas'tan, "Gazze'nin yönetimi Filistin'in özel meselesidir." diye cevap geldi.

Hamas'tan Beyaz Saray'a Gazze cevabı: Hiçbir güç bu gerçeği değiştiremez
Hamas'tan Beyaz Saray'a Gazze cevabı: Hiçbir güç bu gerçeği değiştiremez
GİRİŞ 08.11.2023 10:36 GÜNCELLEME 08.11.2023 10:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hamas, Gazze Şeridi'nin yönetiminin Filistin'in özel meselesi olduğunu, hiçbir gücün bu gerçeği değiştirmeyi başaramayacağını belirtti. Hamas'ın siyasi kanadının sözcülerinden Abdullatif Kanu, Telegram sayfasından yaptığı açıklamada, "Gazze'yi veya topraklarımızın bir kısmını yönetmek; halkımızın, Filistin'in özel meselesidir ve sahadaki hiçbir güç bu gerçeği değiştirmeyi veya kendi iradesini dayatmayı başaramaz." ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby'nin dün Hamas'ın Gazze Şeridi'nin geleceğinde denklemin bir parçası olamayacağı, buradaki yönetim şekline dair istişarelerin devam ettiği yönündeki açıklamalarını değerlendiren Kanu, "Kirby'nin Gazze'de Hamas sonrası durumla ilgili konuşmasının bir hayalden ibaret olduğunu, Filistin halkının direniş güçleriyle kenetlendiğini ve kendi kaderlerini kendilerinin tayin ettiğini" ifade etti.

Kanu, Hamas'ın ulusal bir kurtuluş hareketi ve Filistin halkının temel ayrılmaz bir parçası olduğunu, tüm yasa ve normlara uygun olarak işgale karşı direnme, mücadele etme hakkına sahip olduğunu belirtti.

Hamas Sözcüsü, Filistin'in haklı davasını tasfiye ve tehcir planlarını başarısızlığa uğratan Filistin halkının, kendi topraklarında sarsılmaz bir şekilde durduğunu ve kimsenin planlarını hayata geçirmesine izin vermeyeceğini vurguladı.

Gazze'de 33'üncü gününe giren çatışmalara ilişkin ise Kanu, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, halen Gazze Şeridi'ni geçmeye çalışan İsrail askeri araçlarına, tanklarına, ordusuna ağır kayıplar verdirdiğini, İsrail güçlerinin Kassam Tugayları'nın darbeleri karşısında gerilediğini ifade etti.

Kanu, İsrail'in öncekiler gibi bu mücadeleyi de kaybedeceğini, çatışmanın başlangıcı 7 Ekim sabahında nasıl başarısız olduysa, sonunda da amacına ulaşamayacağını kaydetti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • aaa 5 ay önce Şikayet Et
    Gazzeyi kimin yöneteceğine ne Israilin ne de Amerikanin soz soyleme hakki yoktur. bu onlarin icisleridir. Kendilerinin karar vermesi lazım
    Cevapla
  • cahit 5 ay önce Şikayet Et
    Dünya Müslümanları Filistin li çocukların kanlarında boğulacaktır özellikle Arap ülkeleri liderleri iflah olmayacak bir aya kalmaz Mescidi Aksa yıkılır Müslümanlarda kırmızı çizgimiz der durur Gazze kırmızı çizgimizdi evet her karışına kırmızı kanla çizildi sadece seyir ettik
    Cevapla
  • Kutahyali 5 ay önce Şikayet Et
    Arslan parçaları Allah c.c.sizlere zafer nasip etsin inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü